https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Danes napovedane močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo

03.06.2020 ob 11:00  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes spremenljivo, popoldne in zvečer bodo plohe in nevihte. Jutri bo na zahodu pričelo deževati, na vzhodu bo še suho. Vetrovno bo.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo predvsem na zahodu nadaljevale tudi v noč. Zapihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C, navaja Arso.

 Velja: 3. 6. 2020 od 13.00 do 24.00 (Vir: Neurje.si)

Sunki nevihtnega piša in točo

"Danes bo sprva sončno. Čez dan bo na nebu ponekod nastajala kopasta oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26 °C. Proti popoldnevu bodo ponekod v severovzhodni Sloveniji nastale posamezne nevihte. Te se bodo nato razširile tudi nad nekatere predele severne, osrednje in vzhodne Slovenije.

Predvsem v Prekmurju in na Štajerskem lahko nastane kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Ni izključen tudi nastanek kakšne supercelične nevihte. Zvečer se bo ozračje v notranjosti Slovenije umirilo," navaja Neurje.si.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji večji del dneva še povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 17 do 22, na vzhodu do 24 °C.

OBETI

"Do petka zjutraj se bo dež razširil na vso Slovenijo. V drugi polovici noči in v petek zjutraj bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V petek čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno, še se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Še bo vetrovno.

V soboto bo ob morju in v vzhodni polovici Slovenije dokaj sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter," navaja Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2020 ob 12:05 Marjan gost

      Stare napovedi ali vi sploh kaj razmisljate

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.