https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Čaka nas burna noč, prihajajo nevihte in močan veter

04.06.2020 ob 12:00  

Čaka nas burna noč, severovzhodu preti močan veter, zahodu obilo padavin. 

 

"Burna noč s četrtka na petek

Pred nami je kar intenziven vremenski proces. Nad severozahodno Evropo se poglablja ciklon, ki se bo do večera razširil nad srednjo Evropo in severno Sredozemlje, kjer bo nastal zametek sekundarnega ciklona. Hladna fronta bo naše kraje predvidoma dosegla v drugem delu noči na petek. Pred njo se bo v višinah krepil jugozahodnik, po prehodu vremenske motnje pa bo jutri naše kraje prešla še os višinske doline hladnega zraka. Za poletje torej kar izrazita vremenska sprememba, a vendarle brez omembe vredne zamenjave zračne mase, ali povedano drugače, ne bo se ohladilo in tudi ob koncu tedna bomo ostali pod vplivom višinskega jugozahodnika.

Pri nas bo danes pihal jugozahodni veter, ki se bo čez dan krepil in bo po hribih ter v severovzhodni Sloveniji dosegal hitrost do okoli 70 km/h. Krepil se bo tudi jugo ob morju, najmočnejši bo tik pred prihodom hladne fronte. Ob dotoku toplejšega in vlažnega zraka danes čez dan pričakujemo predvsem nastanek orografskih padavin na območju zahodnih in južnih Julijskih Alp ter v hribih severne Primorske in Notranjske. Vzhodneje bo dokaj sončno vreme.

Zaradi nizkega zračnega tlaka in okrepljenega juga bo astronomska plima višja kot običajno in v poznih večernih urah bo morje poplavilo nižje ležeče dele obale. Proti polnoči in v drugi polovici noči se bo ob prehodu hladne fronte ozračje spet labiliziralo. Dež se bo širil proti vzhodu. Nastajali bodo tudi pasovi močnih padavin, ki se jih ne da krajevno predvideti, najverjetnejši bodo v zahodni polovici Slovenije. Zaenkrat kaže, da ne bodo vztrajali dlje časa na istem območju, ampak da se bodo pomikali z vremensko motnjo proti vzhodu. Kljub temu pričakujemo predvsem krajevno močne nalive in močne vetrovne sunke," opozarja Arso.

OPOZORILO

Ponoči bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije ob prehodu fronte krajevno močni nalivi. Ob morju bo občasno pihal okrepljen do močan jugo, opozarja Arso.

 

Velja: 5. 6. 2020 od 00.00 do 21.00 (Vir: Neurje.si)

 

OBETI

V soboto in nedeljo bo ob morju in v vzhodni Sloveniji dokaj sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo krajevne padavine, deloma plohe, v nedeljo tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, poroča Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2020 ob 13:13 Sonce gost

      Pri nas je ži tri mesece burno pravilno ka je tako vreme bo vsaj spiralo vse to sanje kreo se je nabralo v teh burnih mesecih. Da bi vsaj še koga odpihnolo kam v prepad naprimer nesposobneži vladni.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.