https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Bodoči študenti pozor! Le še danes možna prijava za vpis na prvi prijavni rok

9.6.2020  

Z današnjim dnem se zaključuje prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/21 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode. Sprva bi se moral zaključiti 18. marca, a so ga zaradi epidemije covida-19 podaljšali. Prve podatke o stanju prijav bodo objavili 16. junija.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so še sporočili, da bodo preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti na visokošolskih zavodih potekali od 26. junija do 10. julija. Izjema je Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani oziroma program glasbena umetnost, na kateri so preizkusi že potekali.

Vsak kandidat sme oddati eno prijavo za vpis. Pri tem lahko po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis.

Vrstni red izbranih študijskih programov je pomemben, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega izpolnjuje vse pogoje, opozarjajo na ministrstvu. Kandidatom zato svetujejo, da izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala.

Za prihodnje študijsko leto je na visokošolskih študijskih programih na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij. Največ mest razpisuje ljubljanska univerza, in sicer 9111, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.