https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V času epidemije opravili 339 operacij manj

Rakičan, 09.06.2020 ob 12:00  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so se uspešno prilagodili koronskim razmeram. Pripravili so tudi vse potrebno za morebitna množična obolenja, ko bi lahko zdravili do 200 pacientov na navadnih posteljah in do 29 pacientov na intenzivni negi.  

Okužbo so potrdili pri 8 osebah

V soboški bolnišnici so obravnavali 485 pacientov s sumom na covid-19. Od 666 odvzetih brisov so okužbo potrdili pri 8 osebah, od tega so vsi tisti, ki so potrebovali bolnišnično oskrbo, bili premeščeni v UKC Maribor. Okužene osebe so bile starejše od 80 let. Med pozitivnimi s covidom-19 so bili tudi starostniki iz DSO Ljutomer, oseba stara več kot 90, 85 in 82 let.  

Za preurejanje prostorov in nakup nujne medicinske opreme je bolnišnica v času epidemije vložila 1.557.000 evrov.

Redno delovanje bolnišnice omejeno

V času epidemije so bile odpovedane nenujne storitve. Po besedah direktorja bolnišnice dr. Bojana Korošca je v času razglašene epidemije odpadlo 1.146 hospitalizacij, narejenih je bilo za 16.712 manj ambulantnih zdravljenj in 339 manj operacij. "Ocenjujemo, da je izpad prihodka v tem času približno 2,4 milijona evra. Kljub epidemiji je v istem času kot lani, v bolnišnici umrlo nekaj manj ljudi. Lani je v enakem obdobju kot letos, umrlo 355, letos 338 oseb.

V DSO Ljutomer vključenih 21 sodelavcev

V času epidemije koronavirusa se je 21 njihovih sodelavcev v težkih razmerah vključilo v vse procese oskrbe varovancev in vzdrževanje optimalnih higienskih razmer v Domu starejših občanov Ljutomer. Njihovo sodelovanje je bilo ocenjeno kot učinkovito, zgledno in z otipljivimi rezultati, saj novih okužb v domu za ostarele praktično več ni bilo.

V ljutomerskem domu starejših je pomagala tudi medicinska sestra, odgovorna za preprečevanje okužb v bolnišnici, Marija Kohek. "Zaščitne opreme je bilo po mojem mnenju dovolj, vendar je bila uporaba nepravilna. Verjetno tudi posledično zaradi kolapsa celotne organizacije in nadzora. Zaposleni v domu so hoteli najboljše, vendar so se izgubili ob navalu številnih dejstev, zahtev, predvsem težak pa je bil tudi psihološki izziv. Poleg svetovanja smo pristopili tudi s fizično pomočjo. To je bila izkušnja, ki bi jo še enkrat ponovila," je dejala Kohekova.  

Obiski dovoljeni na Otroškem in Ginekološko-porodniškem oddelku

V bolnišnici trenutno delujejo vsi oddelki in ambulante. Zagotavljajo varno oskrbo vseh pacientov. Nenujne storitve so zagotovljene vsem pacientom z negativno epidemiološko anamnezo, vsa nujna stanja so obravnavana takoj, paciente s sumom na okužbo s covidom-19 obravnavajo ločeno. 

Včeraj, 8. junija, so sprostili obiske na Otroškem in Ginekološko-porodniškem oddelku, a le za kratek čas.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.06.2020 ob 13:53 pajsar gost

      Delale dosta manj a plače do pa iste dobile plus dodatek.

      20 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.06.2020 ob 14:24 gost

      Koliko ljudi bo umrlo zaradi dvo mesečnega nedelovanja bolnišnice - 1146 hospitalizacij manj, 16. 712 manj ambulantnih zdravljenj, 339 manj operacij, ........ Če to upoštevamo v vseh bolnišnicah v Sloveniji, so to velikanske številke in posledično verjetno veliko umrlih predčasno. Bo kdo kdaj za to odgovarjal??? Janša, Gantar, Beović, Krek, ......???????????? Bolnišnice se delale oziroma NEDELALE po vaših navodilih in zapovedih.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.06.2020 ob 14:30 oj-oj gost

      če eni nebi vrgle puške v koruzo be lejko bilo bokše pa je nej....šarec bratušek židan

      5 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.06.2020 ob 15:13 kiflin gost

      Ka te tej štirje nosijo vőni te gobčence . Kak se bojijo za sebe ka njim ne bi kaj prišlo ,da ne bi mogli svojih pejnez potrošiti pa sebov ne bodo mogli nesti

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2020 ob 15:23 jože1111 gost

      zato so pa avioni leteli ka so medicinci menje operacij napravili pa plačo pa vekšo dobili

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.06.2020 ob 15:27 gost gost

      HVALA VSEM

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.06.2020 ob 18:21 korona gost

      Hvala vam vsem. In ce bi v jesen drugi val, mamo obcutek, da smo pripravljeni. 👍 Hvala vam sestre! 👍

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.06.2020 ob 22:32 Jebi veter gost

      Te ka vidite na slikah,so si pokvarjeni......

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.06.2020 ob 7:02 gost

      ZAKAJ MANJ OPERACIJ ? ker namesto, da bi delali so bili doma na čakanji in dobili plačo pa še nagrado, tan ge je pa trbelo medicinsko osebje pa jih ni bilo, v tej državi je vsak ki dela nor. Komunisti slovenski pa zdaj delajo cirkus, da so umirali po domovih za ostarele. KELKO JIH JE PA UMRLO ZARADI NE DELA ZDRAVSTVA PA NIKOGA NE BRIGA.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.