https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podelil nagrade najboljšim pomurskim raziskovalcem

12.06.2020 ob 13:50  

Danes so v prostorih Pomurske gospodarske zbornice podelili Pomurske raziskovalne nagrade 2019, ki jih podeljujeta Pomurska akademsko znanstvena unija in Pomurska izobraževalna fundacija.

Pomurska izobraževalna fundacija ‒ PIF je že osemnajsto leto zapored podelila nagrade za najboljše pomursko magistrsko delo, delo aplikativnega značaja ter doktorsko disertacijo.

Zbrane so nagovorili župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, predsednik PAZU-ja, dr. Mitja Slavinec in dr. znanosti, redni profesor za mehaniko Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani Igor Emri, ki so nagrajencem tudi podelili nagrade.

Najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike 

Nagrado za najboljše magistrsko delo s področja naravoslovja in tehnike je prejela Ines Flegar. Magistrirala je na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani z magistrsko nalogo "Klinično ovrednotenje farmakoterapije srčno-žilnih obolenj z intervencijami farmacevta svetovalca pri starejših bolnikih s polifarmakoterapijo v Pomurju".

Nagrado je prejel tudi Andreas Sarjaš. Magistriral je na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo "Razvoj in numerična analiza kondenziranja v procesu zamrzovalnega sušenja".

Najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike 

Nagrado za najboljše magistrsko delo s področja družboslovja in humanistike je prejela Mateja Černjavič. Magistrirala je na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo "Socialni dejavniki tveganja za samomorilno vedenje pri starejših odraslih: stopnja socialne izolacije, občutek osamljenosti in prisotnost želje po smrti zaradi medosebnih odnosov".

Nagrado je prejela tudi Nina Balažek. Magistrirala je na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru z magistrsko nalogo "Narečna poimenovanja za zdravilne rastline v izbranih prekmurskih govorih".

Najboljša doktorska disertacija 

Nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo je prejela pom. akad. dr. Eva Klemenčič. Doktorirala je na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru z doktorsko disertacijo "Zlom simetrije: aplikacija v optimizaciji energijskih procesov in detekciji nanodelcev".

Nagrado za najboljšo doktorsko disertacijo je prejela tudi dr. Barbara Petovar. Doktorirala je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru z doktorsko disertacijo "Razvoj modificiranih elektrod iz steklastega ogljika za določevanje težkih kovin v sledovih in analizo vodikovega peroksida".

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.