https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pohodniki so se podali od Hodoša do Pinc

20.06.2020 ob 13:00  

Minulo soboto so se pohodniki podali na tradicionalni 48 km dolgi pohod od Hodoša do Pinc.

Pohodniki so se zbrali pred hodoško železniško postajo, od koder jih je pot vodila do Domanjševcev, kjer je bila prva postojanka, pred tamkajšnjo etnografsko hišo. Pot se je nadaljevala skozi gozdove proti Središču. 

Pot do Dobrovnika, ki je veljala za polovico prehojene poti, so neutrudni pohodniki prehodili skozi vasico Bukovnica in naprej do Bukovniškega jezera, kjer je sledil spontani počitek ob okrepčilu. Nekaterim pohodnikom je bil Dobrovnik cilj, saj so si zadali cilj prehoditi le pol poti, nekateri pa so ravno v Dobrovniku štartali.

Zapuščena trgovina v Genterovcih je bila naslednja postojanka, od koder so pot nadaljevali do Lendave, kjer se je že dobro utrujenim pohodnikom pridružil Ferenc Horvath, poslanec madžarske narodne skupnosti in predsednik Madžarske narodnostne skupnosti. Skupaj so krenili ob nasipu reke Ledave do prizorišča Pomurskega galopa, kjer so pohodnike pričakali člani društva ljubiteljev konjev z okrepčili. Lendavski konjeniki so že od štarta na Hodošu na sedlih svojih čudovitih konj spremljali pohodnike, kar je pohodu dalo poseben čar.

Letošnjega pohoda se je udeležilo rekordnih 60 pohodnikov iz Prekmurja in tudi iz sosednje Madžarske.

V zahvalo za prehojenih 48 kilometrov so pohodniki prejeli priznanja. Pohod sta organizirala zakonca Abraham s Hodoša v soorganizaciji Turističnega društva Pálinka iz Čentibe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.06.2020 ob 13:50 G. O. S. T.,,, gost

      Zelo lepo samo večina bi mogla tja do Kopra in nazaj. Pa še dvakrat na mesec.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.06.2020 ob 7:53 gost

      Čestitam vsem ki ste se podali na ta maratonski pohod!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.06.2020 ob 19:59 Hungaris gost

      Ta pohod je bil madžarsko_slovenski ,ali pa tudi za državljane RS ????

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.06.2020 ob 20:02 Hungaris gost

      Madžarski___prekmurski ????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.