https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V potoku za bioplinarno opažena smrdeča snov

17.06.2020 ob 8:05  

Zaradi smradu, ki se je ponovno širil iz območja bioplinarne, sta župan Občine Lendva Janez Magyar in medobčinski inšpektor Miran Doma včeraj na terenu preverila izvor smradu.


Kot so zapisali na spletni strani občine Lendava sta najprej smrdečo snov opazila v potoku Kopica za bioplinarno. "Vidne sledi namernega izlitja sporne snovi sta našla še na drugi strani ob bioplinarni na njivi pšenice, ki je bila posušena oz. ožgana. Župan Janez Magyar je pod posušeno travo našel skrite gasilske cevi, ki so bile na polje speljane od fermentorjev bioplinarne. O ugotovitvah je obvestil policijo, ki je prišla na lokacijo. Prišli so tudi kriminalisti, ki so takoj pričeli s kriminalistično preiskavo. O izlitju smrdeče snovi v potok Kopica je župan obvestil tudi vodjo Sektorja območja Mure pri Direkciji za vode Antona Kusteca, ki je na teren poslal njihovega predstavnika in obvestil še pooblaščenega izvedenca za nevarna izlitja v vodotoke iz Sektorja območja Drave.

Občina Lendava si več čas prizadeva in aktivno vključuje vse pristojne institucije, da bi preprečila nadaljnje zlorabe v delovanju bioplinarne v Lendavi in širjenje smradu."

Foto: naslovna fotografija lendava.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2020 ob 19:37 lenti gost

      lendavčari enni azt a mocskot

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.