https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi letos bo v Gornji Radgoni potekal sejem AGRA

19.06.2020 ob 6:05  

Zaradi epidemije novega koronavirusa so bile prestavljene in odpovedane številne večje prireditve. Med njimi pa ni 58. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni. Kot so sporočili iz Pomurskega sejma, bo ta potekal tudi letos, in sicer od 22. do 27. avgusta.

Prva skrb Pomurskega sejma je zdravje razstavljavcev in obiskovalcev. Zato upoštevajo vsa navodila pristojnih institucij in budno spremljajo dogajanje in informacije v zvezi z zdravstveno situacijo. Hkrati pa si prizadevajo za varno vračanje v novo normalnost, ki bo zagotovila čim prejšnji ponovni zagon gospodarstva, rast obsega zaposlenosti, dobro preskrbo in splošno blagostanje, so sporočili iz Pomurskega sejma.

»Ukrepi v zvezi s sejemsko dejavnostjo se sproščajo tudi v drugih državah. To je dodatni razlog, da o poletnih in jesenskih sejmih v Gornji Radgoni razmišljamo optimistično,« so zapisali.

Spodbudno mnenje so dobili s strani Ministrstva za notranje zadeve ter s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. MNZ ocenjuje, da omejitveni ukrepi na področju zbiranja ljudi ter ponujanja blaga in storitev dopuščajo organizacijo poslovnih dogodkov, kot je sejem AGRA. Pri tem morajo zagotoviti spoštovanje navodil in priporočil NIJZ o izvajanju zaščitnih ukrepov.

»Skladno s priporočili smo pripravili natančen načrt sejma AGRA, ki upošteva vse potrebne ukrepe in navodila za varovanje zdravja udeležencev sejma,« so še zapisali.

Javnost tako z veseljem obveščajo, da bo 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal v Gornji Radgoni v predvidenem terminu od 22. do 27. avgusta 2020. Pospešeno ga pripravljajo v vseh segmentih, ki so pomembni za normalno delovanje kmetijstva in živilstva in z njimi povezanih dejavnosti v obdobju po pandemiji.

Hkrati seveda upoštevajo tudi višjo silo, možnost, da se epidemiološka situacija nepričakovano poslabša in Vlada RS sprejme nove omejitvene ukrepe. »Zaradi navedenega smo se odločili, da bo Pomurski sejem v primeru nenadne odpovedi sejma zaradi višje sile, kot je razglasitev epidemije, zagotovil prijavljenim razstavljavcem vračilo plačanih stroškov najema sejemskega razstavnega prostora v skladu s pogoji razstavljanja, ki se nanašajo na primer višje sile,« so še sporočili.

Zaključili pa so s prepričanjem, da bo kljub ukrepom za varovanje zdravja razstavljavcev, obiskovalcev in drugega osebja, sejem AGRA izpolnil najpomembnejša pričakovanja vseh udeležencev, poslovne, strokovne in širše javnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2020 ob 7:13 AGRE NE BO gost

      Kak bo lahko tajkun Erjavec imel sejem, če so vse prireditve po Sloveniji odpovedane zaradi virusa. Ubogi Erjavec bo propadel, če enkrat ne bo sejma, da bi masno kasiral. Ampak zagotovostjo vam lahko povem, da letos sejma ne bo, razen če bo Erjavec tam sam.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.