https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: K sodelovanju povabili ponudnike butičnih nastanitev za zahtevnejše goste

Murska Sobota, 18.06.2020 ob 13:30  

V Expanu so danes predstavili nadgradnjo projekta Gourmet Over Mura, ki je bil zasnovan samoiniciativno, z željo po povezovanju in sodelovanju med ponudniki vrhunskih kulinaričnih in vinskih zgodb. K sodelovanju so tokrat povabili ponudnike butičnih nastanitev za zahtevnejše goste. 

Brand Gourmet over Mura so začeli trije ponudniki iz Pomurske regije: Gostila Rajh, Šunkarna Kodila in Vinarstvo Marof. Vztrajno se projekt širi s partnerji, ki poleg izvrstne kulinarike in vin ponujajo tudi butične namestitve.

Gourmet Over Mura združuje sedem ponudnikov, ki prihajajo iz levega in desnega brega reke Mure (Domačija Firbas, Vinarstvo Marof, Šunkarna Kodila, Pivovarna Bevog, Gostilna Rajh, Vinarstvo Steyer, oljarna Kocbek), ki si prizadevajo, da bi razvojna strategija pomurskega turizma v svoje načrte vključila tudi njihove ideje. 

Kot je povedala Tanja Pintarič, Gostilna Rajh, imamo v regiji veliko neizkoriščenega potenciala za petzvezdični ne masovni turizem. " V preteklem obdobju je bilo vse usmerjeno v promocijo regije kot termalne destinacije. Mi pa smo prepričani, da je zdaj pravi čas, da naše povezovanje še razširimo in enotno strateško pristopimo k promociji Pomurja kot kulinarične regije z butično nastanitvijo."

Z namenom navzkrižne promocije so k partnerskemu sodelovanju povabili ponudnike s primerljivo kakovostnimi butičnimi nastanitvami. Na njihovo pobudo se je z zanimanjem odzvalo devetnajst ponudnikov. "Gre za to, da se ponudniki kulinarike, vina in namestitev predstavimo, spoznamo, da se povežemo med seboj. Gre za izbor, ki mu zaupamo. Tako bomo s priporočili in usmerjanjem gosta na druge destinacije lahko zagotovili, da v naših krajih ostane še dlje kot le dan ali dva," pove Bojan Firbas, Domačija Firbas.

"Povabilo ponudnikov izvrstne kulinarike in vinarjev nam dosti pomeni in ga sprejemamo z veliko odgovornostjo. Veseli smo, da bomo lahko del tega projekta. Povezovanje je edina prava pot, ki vodi do prepoznavnosti in uspeha celotne regije v turizmu," je dejala Mauela Kuhar Makoter, direktorica nastanitev Jeruzalem Terasse Resort. 

Dogodka sta se med drugim udeležila tudi murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek in direktorica STO Maja Pak.

Že leta se na področju turizma govori o povezovanju in sodelovanju, redko pa se aktivnosti na tem nivoju tudi uresničijo. Pri Gourmet Over Mura so kulinarično in vinsko ponudbo razširili še s ponudniki butičnih nastanitev. Pomurje je namreč pomembna destinacija na turističnem zemljevidu Slovenje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2020 ob 15:01 gost

      Moker prst si v rit potisnite in fičkajte.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2020 ob 15:15 gost gost

      Če ne veš drugo pisati, utihni primitivec. Sram te je lahko, oz. te ni, ker tvoj IQ drugega ne zmore. Torej se ne drenjaj tja, kamor se sodiš in ne moreš.

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.06.2020 ob 15:32 gost

        Ti pameten jim nosi velike denarce, za katere boš zelo malo dobil, če želiš. Ostale nas pa pusti, da porabimo svoj denar tam kjer za njega veliko dobimo. Ti Rajhovi, pa Kodila, so že prav tečni s tem svojim nenehnim tiskanjem naprej s pomočjo pisunov. Če bi bili res tako dobri, ne bi rabili nenehnih reklam. V Prekmurju in v Prlekiji je veliko gostiln in kmečkih turizmov, pred katerimi se lahko Rajhovi in Kodila skrijejo. Pa Polaničev Marof. Dajte no. v Prekmurju obstaja še kaj veliko boljšega. Rajhovi bi se tožili, če ne bi o njih pisali in, če ne bi dobili kakšnih nepomembnih nagrad, zaradi katerih bodo še bolj nabili cene. O ti sveta preproščina.

        16 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2020 ob 15:17 Ferek gost

      Puno pejnez malo muzike

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2020 ob 17:38 BURZA gost

      Nobeden od teh ponudnikov VAS NE SILI da pridete k njemu!!!!! Zato jim pustite naj uresničujejo svoje sanje ,ki so zelo garave in seveda tudi dobičkonosne! Jaz samo najbolj pogrešam v vsej tej različni ponudbi da se negdo opugumi in odpre== rdečo četrt== stara dobičkonosna obrt!!!!! To mi zrihtajte!!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.06.2020 ob 17:58 gost

        Kje ti živiš?? V šumi?? V vsakem večjem bloku v Soboti imaš tega na izbiro. Pa tudi v vsaki vasi. Moraš biti samo pravi ded pa v tošni kaj imet.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2020 ob 20:58 gost

      Sam odpad!? Jaz bi rad robo !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.06.2020 ob 12:15 gost

      Krasno. Samo škoda da smo pozabili na svoj jezik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.