https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti nižje takse za uporabo gostinskih vrtov

19.06.2020 ob 9:00  

Včeraj so se murskosoboški mestni svetniki sestali na 12. redni seji in med drugim potrdili nižje takse za uporabo gostinskih vrtov ter potrdili nove cene grobnin.

 

Polovična vrednost točke za uporabo javne površine za gostinske vrtove

Mestni svetniki so v združeni prvi in drugi obravnavi potrdili predlog odloka o občinskih taksah v Mestni občini Murska Sobota, po katerem bo vrednost točke za uporabo javne površine za gostinske vrtove do 31.12.2020 le polovična. Namen ukrepa je blaženje posledic gospodarske krize zaradi koronavirusa.

Seznanili so se tudi s  predlogom Odloka o spremembah Odloka o načrtu za kakovost zraka na območju Mestne občine Murska Sobota. Vsaka tri leta je potrebno novelirati Podrobnejši program (finančni načrt) Odloka o načrtu za kakovost zraka na območju Mestne občine Murska Sobota.  Ukrepe za izboljšanje kakovosti zraka je potrebno izvajati dokler kakovost zunanjega zraka tri leta zapored ne pade  pod še dopustno število preseganj (35 dnevnih preseganj letno).


Nove cene 24 – urne dežurne službe v okviru pogrebne dejavnost

Potrdili so tudi Elaborat o oblikovanju cene storitev 24 – urne dežurne službe, ki se izvaja v okviru pogrebne dejavnost kot obvezna občinska gospodarska javna služba. Izvajalec je javno podjetje Komunala. Predračunska cena 24-urne dežurne službe za prihodnje  obračunsko obdobje znaša tako 170 evrov brez ddv.

Potrdili so tudi nove cene grobnin, ki jih bomo predstavili prihodnji teden. 


Nove dejavnosti in zadolžitve javnih zavodov

Podali so tudi soglasje k zadolžitvi javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota, ki se bo v letu 2020 zadolžil v višini do 126.000 evrov, zaradi premostitve sofinanciranja (pred financiranja) iz evropskih sredstev za projekt Podjetno nad izzive (PONI Pomurje).

Pritrdili so tudi zadolžitvi javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan, ki se v letu 2020 lahko zadolži v višini največ do 250.000 evrov, prav tako zaradi premostitve sofinanciranja (pred financiranja) iz evropskih sredstev za projekta BIODITUR - Čezmejno trajnostna turistična doživetja in ADRINETBOOK – Mreža dediščinskih kulturnih zbirk.

Potrdili so še odlok, po katerem bo Ljudska univerza dodala zaradi večjega obsega možnega nabora projektnih vsebin za prijavljanje projektov nekatere nove dejavnosti.  

Poraslo število kaznivih dejanj

Tomislav Habulin, komandir Policijske postaje Murska Sobota, je nato mestne svetnike seznanil še z varnostno oceno za leto 2019 za I., II. in III. policijski okoliš Policijske postaje Murska Sobota. Kot je med drugim pojasnil, je občutno poraslo število kaznivih dejanj: v letu 2019 jih je bilo 1759, leto poprej pa 524. Obravnavanih je bilo 219 prometnih nesreč, nobene s smrtnim izidom. Najpogostejši vzrok prometnih nesreč je neprilagojena hitrost, nepravilna stran in smer vožnje, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilni premiki z vozilom.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2020 ob 12:19 Llllll gost

      Fajn , najemnina za gostinske vrtove navzdol do konca leta , za grobove pa navzgor , izgleda , da je covid prizadel samo gostince , ostalih ljudi pa ne , sramota .

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2020 ob 12:57 kj gost

      sramota za občino gostinstvo dol z najminami grobove pa zvišali saj pa itak te terase so prazne v soboti

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2020 ob 14:33 gost gost

      tip v mornaski majici ali jih ima 10 na zalogi ali je vedno v eni isti oblečen. To drugi je mal zaskrbljujoče iz vidika higiene.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.06.2020 ob 16:59 G. O. S. T.,,, gost

      Pri balona nesmimo komentirati bomo pa tukaj svoje mišljenje izrazno. Ne vem ali sem slabo viden ali so res vsi tako nabil dani. Kako jih ni sram da taki okoli hodijo potem se pa še v balone pišejo. Saj se ne more dvigniti da bi ponesel v zrak taka goveda. Tako je toko misliš da si sam na svetu da je vse tvoje.če so tako bogati kot se predstavljajo bi ogledalo tudi rabili da se malo pogledajo kako so obilni

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.