https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Znani vsi štirje polfinalisti Lige ENA

22.6.2020  

Polfinale in finale letošnje sezone Lige ENA bosta pomursko obarvana, saj so se v polfinale uvrstili ŠD Teksas bar Videm, aktualni prvak ŠD Arko Ključarovci, KMN Pečarovci in NK Kapela Ekosen IR paneli. 


Preobrat v Sv. Juriju ob Ščavnici

Na prvi četrtfinalni tekmi je bila Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les uspešnejša z 2:0. Na povratno tekmo so tako potovali s prednostjo dveh zadetkov, česar pa niso znali izkoristiti.

Po prvem polčasu je bil rezultat 1:0 v prid Videmčanov, karte za napredovanje pa so bile še odprte. V drugi polčas so domačini vstopili še bolj motivirano, poslali žogo v nasprotnikovo mrežo še trikrat in si z rezultatom povratne tekme s 4:0 (1:0) in skupnim rezultatom s 4:2 priigrali vstopnico za polfinale. Strelci zadetkov so bili Grega Hebar, Marko Karnet (2x) in Aljaž Tušak.

Aktualni prvaki ŠD Arko Ključarovci gladko do polfinala

Da so aktualni prvaki trd oreh, je NK Smola spoznala že na domačem terenu na prvi četrtfinalni tekmi, ko so izgubili z 0:3. Ključarovčani se na razliko v zadetkih niso preveč ozirali in na povratni tekmi še bolj strnili svoje vrste.

Z včerajšnjo zmago z 8:2 (3:2) in skupnim rezultatom z 11:2 so se tako gladko uvrstili v polfinale letošnje sezone. Strelci zadetkov za domačine so bili Alen Brumen (2x), Tomaž Markovič (2x), Niki Slana (2x), Luka Nemec in Rok Vori, za NK Smolo pa sta zadela Jan Bizjak in Aleks Šmitran.

KMN Pečarovci zadostoval remi za napredovanje v polfinale

KMN Pečarovci je na gostovanje k NK Begne potoval s prednostjo dveh zadetkov, saj je prvo četrtfinalno tekmo dobil s 3:1. Da so si nogometaši iz NK Begne napredovanje močno želeli, je pričal rezultat po prvem polčasu z 2:0, ko sta za domače zadela Siniša Miljević in Moreno Remškar.

Skupno razmerje v zadetkih je bilo tako izenačeno, a so Pečarovčani v drugi polčas vstopili še bolj motivirani, z zadetkoma Jana Bukviča in Damira Fujsa remizirali ter si tako s skupnim rezultatom s 5:3 prvič v Ligi ENA priigrali polfinale.

NK Kapela Ekosen IR paneli brez težav do polfinala

Polfinale se je Kapelčanom rahlo nasmihalo že po prvi četrtfinalni tekmi, ko so na gostovanju pri ŠD Trnava slavili s 4:7. Na povratni tekmi pa so svojo premoč še poglobili, zmagali z 10:1 (4:1) in se tako s skupnim rezultatom 17:5 gladko uvrstili naprej. Po štiri zadetke sta za domačine prispevala Nejc Grandošek in Denis Karoli, po enega pa Robert Kurež in Karel Šalamun. Med strelce se je pri ŠD Trnava z enim zadetkom vpisal Vane Povše. 

Polfinale in finale bosta odigrana v petek, 26. junija, v Černelavcih pri Murski Soboti. Ob 17. uri se bosta pomerila ŠD Teksas Bar Videm in ŠD Arko Ključarovci, ob 18.15 NK Kapela Ekosen IR paneli in KMN Pečarovci, ob 20.30 pa bo med polfinalnima zmagovalcema potekalo finale.

Foto: Fb Slovenska malonogometna liga

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.