https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Junaku v čast hrabremu dejanju ob ropu na Cankovi podelili priznanje

19.06.2020 ob 15:00  

Danes je v prostorih občine Cankova potekal poseben sprejem v čast hrabremu dejanju ob ropu na Cankovi. 


Bojanu Baranji s Cankove, možu, ki se je pogumno pognal za roparjem banke v Cankovi je danes občina podelila posebno priznanje za nesebično ravnanje. 57-letni junak Bojan Baranja je takrat brez pomisleka stekel za roparjem. Kljub temu, da ga je ropar takrat večkrat udaril in celo streljal, pa ga to ni zaustavilo.

»Če gledam kot državljan republike Slovenije, verjetno bi si država želela več takih ljudi,« je ob tem dejal župan Danilo Kacijan in dodal, »da če bi bili vsi tako zavestni, bi bilo bistveno manj težav v naši družbi in življenju.« Kljub temu je župan dejal, da mu je žal, da se je zgodila nesrečna situacija in da je bilo v njej izgubljeno življenje. 

»Zlato pravilo sicer govori, da se za oboroženim roparjem nikoli ne teče, ampak tudi jaz, ko bi bil v taki situaciji, vprašanje kako bi odreagiral«, je dodal in pohvalil Bojanovo hrabrost. »V tistem trenutku za dobrobit države v zaščito nekega skupnega premoženja, ni pomisli da ima doma ženo, otroke in družino, ampak se je nesebično, ne za svojo lastno korist pognal za neznanim roparjem, ki pa je ob tem uporabil tudi strelno orožje

Župan, kot tudi celotna občina, se je občanu zahvalila za njegovo hrabro dejanje. »Lahko smo ponosni, da imamo takšnega junaka,« je zaključil Kacijan, ob tem pa spomnil tudi na vse ostale udeležence (zaposlene na bencinski črpalki in ostale), ki so bili zraven pri samem nesrečnemu dogodku. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija