https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Svet pomurske razvojne regije razpravljal o obrambi pred točo

Velika Polana, 22.06.2020 ob 6:00  

V Veliki Polani je v petek, 19. junija, potekala 82. redna seja Sveta pomurske razvojne regije (SR). O čem je tekla besed je predstavil dosedanji predsednik Sveta in župan Občine Velika Polana Damijan Jaklin.

Na seji so se med drugim seznanili s poročilom o izvajanju splošnih razvojnih nalog v okviru pomurske razvojne mreže in določili vsebine za sofinanciranje v tem letu. Seznanili pa so se tudi s poročilom o izvedbi obeleževanja 100. obletnice priključitve Prekmurja k matičnemu narodu.

Pogovarjali so se še o obrambi pred točo in se seznanili z predlogom Občine Lendava, ki želi pripraviti in prijaviti projekt za pridobitev lastne obrambe pred točo v Pomurju. Predlog se nanaša na prijavo projekta na razpis Life kot projekt raziskave in uvajanje novih rešitev obrambe pred točo, ki bi bila okoljsko bolj sprejemljiva od dosedanjih rešitev. Preko projekta bi zagotovili tudi lastno letalo. V raziskovalni projekt pa bi vključili partnerje iz Slovenije in Madžarske.

Na seji so ob tem sprejeli sklep, da se pozove občine, ki še niso podpisale pogodbe o sofinanciranju, da to naredijo. »Brani se vse pomurske občine in ni solidarno do vseh ostalih občin, da eni plačujejo in eni ne,« je pojasnil Jaklin.

Ker je mandat, v skladu s poslovnikom Sveta regije, enoletni je danes tudi potekala predaja predsedovanja. Damijan Jaklin tako zapušča predsedstvo Sveta regije, novi predsednik pa je postal župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač. V predsedstvu sta še prvi namestnik, župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič in drugi namestnik, župan Občine Kuzma, Jožef Škalič.

Vezano na menjavo predsedstva so se menjave zgodile tudi v delovni skupini za koordinacijo programskih dokumentov, kot tudi nosilna občina za vodenje postopka izbora RRA za obdobje 2021-2027, ki ga vodi občina, ki predseduje svetu regije, je pojasnil Jaklin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2020 ob 8:33 olaj gost

      Vsako leto razpravljajo o obrambi proti toči tak dugo ,ka toča stalno prej vse uniči

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.06.2020 ob 10:25 Risto Kubura gost

      Ka je tou za enoga??? Sin od Miško Kranjca????

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.06.2020 ob 13:11 topolovec gost

      toča 9283 Kje si ti preštel ,da je ,kdo ,kje pisal o letošnji toči v Pomurju ? Ali ne vidiš ,ali pa ti branje ,dela preglavice nekaj je .Mislim da je tebi že lani toča tikev uničila seronja šmrklavi

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.06.2020 ob 14:24 toča gost

      Ta druga namestnik je 50 % invalid.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.06.2020 ob 15:15 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Dokeč du kravatlini razpravlali u strejlanji tá gor,de toča.Naj jin tešanovski lejpi dečku(Küčan) ednu par gorkij puvej.Vijdi se pa ka je državni župan prišeu du pejnez,punčule má spudobne,znán ga mláda rikta.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.06.2020 ob 16:54 G. O. S. T.,,, gost

      Ta tip od župana je totalno zdrogirani, dela bedarije govori bedarije in obnaša se bedasto. Saj sploh Neve zakaj se gre bedak od bedaka.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.06.2020 ob 19:38 JJJJJJJJJJ. gost

      G.O.S.T.,,, tij si redno tele , geli ?

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.06.2020 ob 10:19 gost

      DOSTA JE SHUJŠAL! Škoda če se nerazmi v te probleme bole v ženske zadejve!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.06.2020 ob 12:32 Jan gost

      Spet razpravljate,si polnite žepe z razpravljanjem in na koncu nič od nič!Nima smisla pisat naprej!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.