https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Markišavcih na ogled postavili ročna dela

Markišavci, 20.06.2020 ob 6:05  

Kulturno turistično in športno društvo Markišavskih deklet in žena je na ogled postavilo čudovito razstavo ročnih del.


Članice markišavskega društva so razstavile izdelke, ki so jih z ljubeznijo in dušo ustvarjale minulo zimo. Drugo leto zapovrstjo so namreč organizirale zimske delavnice ročnih del, ki so jih začele izvajati prvi ponedeljek v novembru in bi predvidoma morale trajati vse do velike noči. Zaradi koronavirusa so morale delavnice predčasno zaključiti in tako so zadnjo izvedle 9. marca. Delavnic se je pod mentorstvom mojstrice ročnih del Željke Hoblaj, redno udeleževalo 13 žensk. 

Društvo danes šteje 33 članic. Najmlajša članica je stara 9 let, najstarejša bo letos dopolnila 80 let.

Razstavo, ki zajema vse od prazničnih dekoracij do nakita, so želele na ogled postaviti 12. aprila, a so jo morale po besedah predsednice društva Sonje Gumilar, zaradi epidemije prestaviti. 

Razstavo si lahko v dvorani vaško-gasilskega doma v Markišavcih ogledate še danes, 20. junija, med 10. in 20. uro in jutri med 10. in 13. uro.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.