https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Blaguško jezero - priljubljena izletniška točka sedaj obogatena z novo ponudbo

28.06.2020 ob 6:00  

Blaguško jezero je priljubljena izletniška točka v osrčju Slovenskih goric, ki je bila pred kratkim obogatena tudi z novim glamping resortom.

Blaguško jezero je nastalo v šestdesetih letih, ko so v vasi Blaguš zajezili Blaguški potok, ki izvira nekje pod Cerkvenjakom in se v Biserjanah izliva v reko Ščavnico.

Jezero je bilo ustvarjeno z namenom, da bi v času poletnih suš namakali bližnja polja in zbirali odvečno vodo v času jesenskih in spomladanskih poplav, danes pa je namenjeno predvsem ljubiteljem narave in je prijetna izletniška točka, ki je bila v pred kratkim obogatena tudi z novim glamping resortom.

Ob jezeru je svoja vrata odprl Forest Glamping Resort Blaguš, pod okriljem znamke Charming Slovenia, kjer je bilo dograjenih 16 leseno-steklenih hišic in 33 lesenih dvokapnic. Prve goste pa so sprejeli pred kratkim v mesecu maju. 

16 večjih glamping hišic, v neposredni bližini jezera je opremljenih z zakonsko posteljo, prostorom za sproščanje in lastno teraso, posebnost pa je tudi panoramsko steklo s pogledom na jezero. Narejenih je bilo tudi 33 manjših lesenih hišic dvokapnic, opremljenih samo z zakonsko posteljo.

Obiskovalcem so ob jezeru na voljo tudi restavracija Gozdni bistro ter pice iz Kočije Pizza Fabrika.

Ponudbi bodo kmalu dodali tudi najem lesenih čolnov ter SUP desk, gostje pa bodo lahko obiskali tudi gozdni fitnes, večnamenski prostor ali si izbrali knjigo iz gozdne knjižnice.

Mirna lokacija v naravnem okolju pod krošnjami dreves, je namenjena vsem tistim, ki si želijo v naravi odpočiti od vsakdanjega stresa in naporov ter zvečer opazovati zvezdnato nebo.

 

Poleti je med drugim jezero tudi priljubljena točka za kopanje, sama okolica jezera pa je sedaj obogatena tudi z številnimi lesenimi pomoli. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2020 ob 9:02 smej m gost

      Napišite za kaj se mora plačevati parkirnina in to draga ?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2020 ob 10:15 filovčar gost

      Na Bukovniškem jezero je parkirnina predraga do o ostali ponudbi ne pišem

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.06.2020 ob 13:14 čondraš gost

        Spoh ne vem na podlagi česa pobirajo tam parkirnino ? Za tisti prah ali imajo že asfalt ? od kar so začeli pobirati parkirnino mene tam več niso videli , niti me ne bodo, pobirati denar za nič, hvala lepa.

        14 5 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.