https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občini Velika Polana dodeljen certifikat Voda iz pipe

23.06.2020 ob 16:15  

Občina Velika Polana je danes prejela certifikat Voda iz pipe, ki ga podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva.


Občina Velika Polana je zavezanost varovanju okolja spremenila in tako za Polansko vodo prejela certifikat Voda iz pipe, ki ga je podelila Zbornica komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Slovesne podelitve sta se udeležila podžupan Občine Velika Polana, Štefan Jaklin in direktorica občinske uprave Lidija Vučko Bukovec. Poleg Velike Polane je certifikat Voda iz pipe v letu 2020 prejelo še 10 drugih organizacij.

»Na podlagi Ustave RS ima vsakdo pravico do pitne vode. Zavedamo se, da je voda bistvo življenja in zato veliko energije posvečamo ravno trajnostnim rešitvam. V občini Velika Polana smo dolgoročno in celostno rešili vprašanje zanesljive oskrbe vseh prebivalcev s kakovostno pitno vodo. Slovenija ima številne vodne vire ter se po količini in kakovosti vode uvršča v sam evropski vrh. Tudi občina Velika Polana ima svoj vodni vir z zdravo pitno vodo.

Kljub temu, da imamo velik privilegij kakovostne pitne vode iz pipe, mnogi prednostno posegajo po predpakirani vodi, to je po vodi v plastenkah in drugi embalaži, ki močno obremenjuje nase okolje.

Foto: Občina Velika Polana

S tem certifikatom bomo v svojih prostorih in na dogodkih ter prireditvah, ki jih organiziramo, ponujali pitno vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujali tudi ostale deležnike, kar smo na občini Velika Polana počeli že dalj časa.

S tem širimo zavedanje, da je pitje vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše ter mnogo cenejše, kajti voda iz pipe je do 1000-krat cenejša kot ustekleničena voda in je tako cenovno mnogo bolj dostopna in smiselna izbira,« so zapisali v sporočilu za javnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.06.2020 ob 17:58 Da te voda odnijela gost

      Kapo dol Polana, se vsaj ne pustite zajebavat od vogrsko-ljubljanske bande. Pri nas v TURNIŠČU so se v zadnjih nekaj letih položnice za vodo+kanalizacijo zvišale za več kot 100 %, pa še vedno imamo zanič vodo !

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.06.2020 ob 20:13 ................. gost

      te TurniščE tudi obstaja, ne za verjet

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.06.2022 ob 16:58 gost

      POLANKA VODA JE NAJBOLJŠA VODA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.06.2022 ob 16:59 polanski palček gost

      POLANSKA VODA JE NAJBAUKŠA NA CEJLON SVEJTI

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.