https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Ponovno obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih in na javnem prevozu

24.6.2020  

Danes je po seji vlade potekala novinarska konferenca, na kateri so sodelovali minister za delo Janez Cigler Kralj, minister za zdravje Tomaž Gantar in vladni govorec Jelko Kacin. 

Na rdečem seznamu še Albanija in Portugalska, iz seznama epidemiološko varnih držav črtana tudi Črna Gora

Vladni govorec Jelko Kacin je uvodoma pojasnil, da je današnja epidemiološka slika že nekoliko boljša, saj je bilo v torek odkritih sedem novih primerov. Od sedmih primerov trije prihajajo iz tujine, dva iz Bosne in Hercegovine in eden iz Srbije. Četrti primer je povezan s prvimi tremi, za druge tri pa epidemiološka slika ni jasna.

Dodaja, da je Vlada Republike Slovenije danes iz seznama epidemiološko varnih držav črtala Luksemburg in Črno goro, ti sta iz zelenega prešli na rumeni (vmesni) seznam, na rdečega pa je dodala Portugalsko in Albanijo – vsi ki prihajajo v Slovenijo iz teh držav morajo od 25.6. v 14. dnevno karanteno.

Kot je še povedal Jelko Kacin bo zaradi zlorab veljavnost negativnega testa na okužbo z novim koronavirusom skrajšana na 36 ur.

Gantar: Ponovna uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih in na javnih prevoznih sredstvih

"Uporaba zaščitnih mask bo znova obvezna v zaprtih javnih prostorih in javnih prevoznih sredstvih, obvezno bo spet razkuževanje rok," je dejal minister za zdravje Tomaž Gantar.

"Razlog je jasen. V zadnjih dneh beležimo tudi mi povečano število novih okužb v naši državi. V času od 20. do 24. do polnoči jih je bilo 20, zato smo se tudi odločili za ta ukrep," je povedal Gantar. "To je ukrep, ki je potreben in nujen. Že v preteklosti je prispeval k boljšim rezultatom. Zato tudi takšna odločitev, ki jo bomo vsakih 14 dni preverjali glede na epidemiološko situacijo v naši državi."

Vlada za uvedbo mobilne aplikacije

Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj je spregovoril o PKP3 in izpostavil podaljšanje ukrepa začasnega čakanja na delo doma. Vlada je odločila, da se ukrep podaljša za en mesec, do 31. julija. "Hkrati pa smo določili, da se lahko s sklepom vlade to obdobje lahko podaljša najdlje do 30. septembra 2020." Kot je še dodal bo država prevzela breme plačila delavcu v primeru karantene.

Vlada je zaradi številnih novih okužb v državi in okolici pripravila tudi novelo zakona, s katero bi uvedla pravno podlago za mobilno aplikacijo za sledenje okuženih. "Z množično namestitvijo in uporabo aplikacije bomo preprečili potrebo po ponovnem strožjem teritorialnem zapiranju," je še poudaril Cigler Kralj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2020 ob 15:19 gost

      Potrebno porabiti več kot 30 milijonov mask, ki so jih vladni posredniki preveč nabavili in pri tem mastno zaslužili. Banda, kako dolgo še?? Morali vas bomo odnesti iz parlamenta, sami ne boste šli. Za nekaj let in deset let boste videli posledice na dihalnih poteh in pljučih zaradi teh bedakov, ki ljudem zaradi zaslužkarstva ukazujejo nošnjo teh mask, ki bolj škodujejo kot koristijo. Sami se pa sprehajajo brez mask in ne upoštevajo nobenih predpisov, ki jih sami predpišejo za navadne ljudi. Poglejte samo mizo in prostor, kjer trosijo svoje pravljice, strašijo ljudi in jim predisujejo abnormalne stvari. Vse zaradi denarja in zaslužka. Dol s to vlado.

      27 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2020 ob 20:58 Gost gost

        Da bog dal da dobis virus pa se pol oglasaj iz bolnice pa na respiratoru... Petkovi brezdelnezi ki ne znate drugo kak vozit bicikl pa en za drugim it v to gnilo ljubljano gledat presrane snobovske riti ki so prisle iz leve strani vsi na drogi kak vas kordez al pa se ker drug. Tak sramoto delate drzavi kak ce nimamo zadosti brezdelnezev iz tujih drzav. Vsi doma smrdite na racun drzave ob petkih pa jamrate! Kke je bil vas posrani sarec ko je blo treba kaj ukrenit? Aja pobegnu je ker je znal da bo ven prislo da nima nobenih zdravstvenih zalog in bi dobu po nosu od cele drzave! Kaj se zdaj oglasate? Da bi bar bla karantena tri mesce pa nic odprto! Pa te da vas vidim kak bi tlacli bicikle!

        5 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2020 ob 10:24 gost

        20:58 ... ......... Ti maloumnež prestrašeni, cele dneve posrani od strahu, možganski invalid, človek brez pameti in hrbtenice, kdo od teh ljudi, ki so se ukužili v zadnjih mesecih, je na ventilaorjih?? Nihče!!!!!!! Zakaj je vlada preko posrednikov kupovala drage nepotrebne neuporabne ventilatorje, ki zdaj ležijo po kleteh bolnišnic, pri tem pa ljudem lagala, da nimamo ventilatorjev in jih je potrebno pod nujno nabaviti. Po raziskavi se je ugotovilo, da smo sredi marca imeli na zalogi več kot 450 ventilatorjev in ni bil potreben nakup niti enega. Zakaj je vlada preko posrednikov nakupila preveč dragih mask brez certifikatov. Tudi po koncu epidemije?????? Zdaj je v skladiščih preko 30 milijonov teh mask in verjetno še prihajajo. Pač si prestrašeno revše, ki v glavi nimaš nič. Delal sem 42 let v proizvodnji in sem že nekaj časa v penziji. Toliko o tvojih " brezdelnežih ". Star sem 71 let, vsak dan sem zunaj med ljudmi in se niti malo ne bojim tega izmišljenega " smrtonosnega " virusa. S tem virusem lahko strašijo samo tiste z zelo nizkim IQ- jem med katere spadaš tudi ti. V klet se zakleni, nikogar ne spusti k sebi, vsak dan se od strahu poserji v hlače, nam normalnim pa pusti, da živimo in se veselimo, družimo, se imamo radi, ....................

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.06.2020 ob 16:08 gost

      IDIOTI JANŠEVI.

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2020 ob 16:15 gostja gost

      Ja, dol s to vlado, samo težko de. Držijo se oblasti kak pijan plota, pa še čega. Dobro znajo, ka jin je to zdaj, zadnje mazanje. Je pa tudi res, da je treba porabiti te drage maske., kupljene iz našega denarja, kupnina pa vladnemu aparatu v žep. Vsi imajo maslo na glavi, zato se pa ščitijo. V hrvatiji, ki je stokrat bolj okužena, ima žarišča, pa še pol ne povejo, ni treba mask, pri nas pa. Zapreti mejo , što pa ta na morje, pa obvezno v dvotedensko karanteno, ko bo prišo nazaj, ali pa naj tam ostane. Ka delajo z nami, sramota od vlade. Očitno do jin pa avstrijci dali vetra, toj pokvarjenoj gamadi od vlade.

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2020 ob 16:17 DF gost

      ME ZANIMA ALI BUDU DANES MURAŠI I IMELI MASKU KO BODO LOKALI TOPLU PIVO PO KAFIČIH. KAJ BO ŠELE KO POPUŠIJO PROTIV NAŠI NAFTI.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.06.2020 ob 16:27 Nemogoče , gost

      prvi štirje komentatorji , pa vsi idioti pritegnjeni , ozz. samo eden , ker tak vse piše ta socialni nesposobni debeli podpiranec.Mura de vas pogejla , dvotarifni .

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2020 ob 16:28 gost

      Ja zaradi neogovornih, ki so virus prinesli iz tujine, saj je večina potrjenih okuženih prišla iz tujine ali pa so bili njihovi znanci s katerimi so bili v stiku, bomo sedaj spat vsi v državi živeli kot v zaporu.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2020 ob 16:57 gost

        Še nisi spregledal kaj dela ta vlada? Preveč nabavljene drage robe je potrebno porabiti. Že bodo našli izgovore, da bodo to storili.

        12 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.06.2020 ob 17:06 gost

      Da bog da da pocrkate vsi ki ste proti ukrepom, da vas vse pobere v velikih mukah MAJMUNJE !

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2020 ob 17:17 gost

        Budalo Janševo z nepopolno osnovno šolo. V klet se zapri za pet let in nobenega k sebi ne spusti. Posranec blesavi.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.06.2020 ob 17:14 963 gost

      Vse okužbe so uvožene iz drugih držav, mi bomo pa moral nositi maske. Butale. Pa 7 okuženih od 1200 testiranih, pa to ni nič. To se samo sliši veliko. V nedeljo 1 na 200 kar je približno isto kot danes. Te pa si narod ne prebere natančno, pol jih pa itak niti ne razmi, te pa panika. Te pa naj zaprejo meje, ne pa da ubogi narod doma maltretirajo s temi maskami, ki itak več ali manj nič ne hasnijo. Pa vlačijo jih po žepih, avtomobilih, eni majo že od vsega začetka eno in isto, tak ka bodo prej zboleli od raznih bakterij kakor od korone. Kda vidiš kak so ene že vse rjave namesto zelene ti je vse slabo. Pa to ti je zdaj nekša rešitev. Pa ta Bejovičeva. Pred dvema dnevoma je odsvetovala potovanje na Hrvaško, zdaj pa ko je okuženih več, pa si je premislila in flefeče, da ni nevarnosti. Po tistem, ko jo je pleško seveda fajn v spucal.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2020 ob 18:33 gost

        Ni si ona stara, ki je zatajila Hipokratovo prisego, premislila, šef Janša ji je tako naročil.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.06.2020 ob 19:33 77 gost

      Pravilno maske gor in razkuževanje rok.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2020 ob 19:40 gost

        delo si najdi gnida Janševa, ne da živiš na naš račun in bedarije pišeš. Mangup glupi.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.06.2020 ob 21:36 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ni vse črno,precej tet bo z maskami naenkrat lepših.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.