https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Norišnica na Brdu: Tako so Muraši proslavili pokalno zmago

24.6.2020  

Mura je v zgodovinskem finalnem derbiju premagala Nafto 2:0 ter tako prejela težko pričakovani pokal, o katerem je hrepenela dolgih 25 let. Kako so proslavlili težko prigarani pokal skupaj s svojimi navijači, si lahko pogledate tudi na spodnjih fotografijah. 


Na Brdu se je zbrala navdušena množica navijačev, ki so bili zbrani pred samo ograjo in proslavili zgodovinski uspeh. Nogometaši so pokal odnesli k njej, a so navijači hoteli še več in pokal vzeti tudi v svoje roke. 

"Vrzite nam pokal čez ograjo" – so med drugim kričali, a so jim nogometaši Mure odgovorili, da bodo dragoceno lovoriko v roke dobili ob snidenju v domači Murski Soboti.

Šimundža: Ta pokal je samo nagrada za doslej in motivacija in smer za naprej

"Pričakovali smo takšno tekmo, trdo, obrambno z Naftine strani, ampak smo se na to tudi pripravili. Vloga favorita je v prvem polčasu malce delala težave, sicer pa smo prevladovali od začetka do konca, tako da je osvojitev pokala povsem zaslužena. Ta pokal je samo nagrada za doslej in motivacija in smer za naprej. Ponosni smo na to," je po tekmi dejal Ante Šimundža.

Njegovi igralci so mu nato pripravili moker tuš. 

Tudi Dejan Dončić, trener Nafte 1903 je bil ponosen na svoje fante: "V prvem polčasu smo bili disciplinirani, nevarni iz protinapadov, zavedali pa smo se, da moramo zdržati v prvih desetih, petnajstih minutah drugega polčasa. A smo dobili gol. Nekaj se je porušilo, toda smo se trudili postaviti nazaj, se odprli in prejeli še drugi zadetek. Fantje so dali maksimum. Poznala se je odsotnost treh igralcev, posledično nismo bili toliko nevarni.

Je pa vsak finale neka izkušnja, tudi v klubu lahko vidijo, da gremo v pravo smer. Mislim, da smo se tudi slovenski javnosti dobro pokazali in bomo naredili vse, da pridemo v prvo ligo."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2020 ob 23:13 DF JERNEJCEK gost

      PODARJENA ZMAGA. BREZ ZAHOVIČA BI MURAŠI PUŠILI KARINU U OSMINI FINALA. DRUGO LETO PA IZPAD IZ LIGE. HUDE MUČKE V OZADJU Z MARIBOROM

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.06.2020 ob 23:58 Leon gost

      Ka pa tij modruvles. Tij se se narodo Lekar podarjeni ali si Madžar

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.