https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Ponovna obvezna uporaba zaščitnih mask pri svetih mašah

25.06.2020 ob 6:00  

Slovenski škofje ordinariji so, v skladu z ukrepi Vlade RS za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19, sprejeli odločitev, da je obvezna nošnja zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih. To še posebej velja za cerkve, kapele, pisarne, veroučne prostore idr. Odločitev stopi v veljavo od četrtka, 25. junija 2020, do preklica.


"S tem odlokom se smiselno spreminjajo Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije COVID-19, ki so stopila v veljavo 1. junija 2020. Navodila so spremenjena v naslednji točki:

1. točka:

b) Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra (to ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva).

d) Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske.

g) Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke.

Duhovnike prosimo, da na oglasnih deskah cerkva in spletnih straneh župnij primerno obvestijo vernike o obvezni nošnji mask," so zapisali pri Slovenski škofovski konferenci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2020 ob 9:37 DF gost

      KAZNITI VSE MURAŠE PRIVRŽENCE. VČERAJ NA FAZANERIJI SO SE GUŽVALI. IN TO BREZ MASK. JUTRI PA VSI NA BOLNIŠKO. ZA MOJ DENAR

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.06.2020 ob 12:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        DF,pusti,sami etnični so bili(Sobota pač),ti pa, po inerciji ,svoje dobijo za razplod.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2020 ob 16:09 K gost

      Te zaj v trgovini trbej maske?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.06.2020 ob 16:47 Maska gost

      Ka ti pomejni maska če vijdiš kda si jo edni v z žepa potegnejo sledi palik nazaj in tou skouz vejpa še bole se okužijo pa ešče druge kcüj trbej maske v promet spraviti narod pa itak eden na ovon vejpa edne novice pijšejo tak druge pa načik vejpa sploj ne vejš ka ge sploj istina

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.06.2020 ob 22:29 gost gost

        Jaz mojo masko rabim že 16 tednov in je še vedno nisem obrabil, da bi jo bilo potrebno zamenjati !!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.