https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Topič: Igralcem je potrebno dati čas in podporo

Murska Sobota, 1.8.2011  

Po prespani noči in po tem, ko se stvari in strasti okoli včerajšnje tekme počasi umirjajo, je svoje videnje prekmurskega derbija podal predsednik Mure 05 Miroslav Topič. Derbi je prinesel nov rekord štadiona, obenem pa je bilo tudi nekaj nevšečnosti, saj vsi, ki so kupili vstopnice za sedišče, niso dobili svojega sedeža.

"Občutki po tekmi so mešani. Poudaril bi predvsem fenomenalno vzdušje na tribunah, saj smo z obiskom podrli rekord izpred let. Na to smo lahko vsi skupaj ponosni in ob tej priložnosti bi se rad zahvalil slehernemu gledalcu.

Tukaj bi se istočasno opravičil vsem, ki so stali in so imeli kupljeno karto za sedišče. Za to tekmo smo predvideli določeno število otrok, ki bodo zasedali sedišča in imajo prost vstop. Na koncu je bilo to število dosti večje, tako da je na žalost marsikateri obiskovalec ostal brez svojega sedišča. To pomanjkljivost bomo do naslednje tekme odpravili, tako da bo vsak s kupljeno sezonsko vstopnico oz. z vstopnico za posamezno tekmo zasluženo dobil svoj sedež. Ravno zaradi vse te množice obiskovalcev nam je žal, da včerašnji rezultat ni bil takšen, kot bi si ga vsi želeli.

Vendar pa moramo vsi skupaj vedeti, da je najbolj žal igralcem, ki nikakor niso hoteli pokvariti tega praznika nogometa. Tako pač je v športu. Porazi so sestavni del igre. Vsak poraz boli, vendar je potrebno imeti dvignjeno glavo. Včeraj smo po naših napakah prehitro prejeli gol, kar je celotno tekmo odpeljalo v čisto drugo smer, kot smo si želeli. Zavedati se moramo, da je ekipa mlada in da bo še večkrat prišlo do nihanj v igri.

Vsi skupaj moramo verjeti v to ekipo in ji pustiti čas, da dokaže svoje kvalitete, ki niso sporne. Prvenstvo se je šele začelo in v igri je še 99 točk. O neki katastrofi je ta trenutek brezpredmetno govoriti. Gremo naprej. Pogumno v goste k Rudarju in čez dva tedna pokažimo Triglavu, kdo je gospodar Fazanerije! Sedaj je fantom najtežje in ravno sedaj se moramo gledalci izkazati s podporo in jih spodbujati, da pokažejo, kar znajo. Ker v tretje gre rado, bomo mi v UO poskrbeli, da takšnih ali drugačnih zapletov pri prodaji kart oz. zasedenosti sedežev več ne bo, vse gledalce pa naprošam, da z množično podporo in bučnim navijanjem v Fazaneriji zopet naredimo nogometni praznik.

Pokažimo Sloveniji in ostalim klubom, da nismo muha enodnevnica in da resnično stojimo klubu ob strani - tako v slabem, kot v dobrem in predvsem takrat, ko je najtežje. In da ob nedeljah popoldne poti vodijo samo v eno smer - v Fazanerijo!"

Miroslav Topič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. murazavedno
      01.08.2011 ob 14:35 murazavedno

      nej obupate ! idemo dale neglede na vse,če glij smo nej na vrhe smo pa tan zagotovo med navijačame ! vsaka nan čast idemo dale da rušimo vse

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      01.08.2011 ob 14:38 murazavedno

      čez 5 dni idemo že v velenje in narejdemo velenje črno bejlo ! torej vsi v velenje do ta je samo 1vora pa 20 max. ta idemo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. ribica
      01.08.2011 ob 15:19 ribica

      Miro nej je bil problem deca,ampak ostali keri so meli sedišča kuplena so doj metali vstopnice ostalim keri so meli küpleno stojišče!To je bil problem!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. jouzek28
      01.08.2011 ob 15:25 jouzek28

      Bravo fuzbaleri, so se potrudili, pa jin je pač nej gratalo. De drugouč boukše. Gringosi pa so sramota za klub, ka majo takšno obnašanje ka se vsi zgražajo nad njimi. Samo se naj poglednejo ka so delali v parki pred gradom, pred tekmo, ka jih je narod pa turisti gledali kak norejo, pa tan med decof lejčejo, policajčeki pa so jih samo nemilo gledali. Prava sramota, katera ne sodi k nogometi. Gringosi bi morali biti zgled vsen drugim navijačem, nej pa sramota.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. BAMBINO
      01.08.2011 ob 15:40 BAMBINO

      to san pa ge tude opazo, kak je en ospodaj čako kolego, ka njeme doj vrže,.. na naslednoj tekme trbej tan varnostnika postavite, pa de rešeno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. pilot
      01.08.2011 ob 16:18 pilot

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. pilot
      01.08.2011 ob 16:24 pilot

      gnes je celiden v mesnon centri pa po vsej soboških mesnicah akcija perutk. Včeraj so ten napihnjenih sobočancem lendavski nogometaši malo perutke postrigli pa jih je puno po soboti. Sicer vsa čas mladim dobrim nogometašem Mure, vendar so jih mediji le malo preveč zdignuli in napihnili, zato pa je bil pristanek na relanih tleh tudi boleč. Javni napovedovalec pa bi lahko vedel, da "nekaj par sto navijačev" pride navijat za NK Nafto in bi se temu primerno lahko tudi obnašal, jih vsaj enkrat pozdravil. Namreč, domače je pozdravljal non stop in kričal " vsi smo mi gringosi". Ne nekateri smo ponosno navijali za NK Nafto. Mislim pa da je ta isti "odličen" moderator šel v drugem polčasu na kosilo, ka ga več nej bilo nikaj slišati. Bravo Nafta, zelo solidna ekipa s solidno igro!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. BAMBINO
      01.08.2011 ob 20:44 BAMBINO

      pilot - no te si pa mogoče preslišo, ka je pozdravo gorgone in vse ostale pristaše nafte,.. tak ka se brezveze neka pritožuješ čez njega ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. pilot
      01.08.2011 ob 21:56 pilot

      Bole se je v polčasi ukvarjal z smešno Trezo, kateri napišejo odgovore, ko jo kaj spitavlejo, kak pa z stvarmi, ki bi jih moral delati! Puno je potrebno še urediti, verjamem pa, da vaja dela mojstra, pa ka de v bodoče boljše.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. BAMBINO
      01.08.2011 ob 22:47 BAMBINO

      ti si praf smejšen ej,.. smešna ti je,.. ka nemo pravo,.. vsake klub bi lejko biu srečen, če be meu takšo navijačičo, kak jo mi mamo!!! tiste odgovore si je pa sama zapisala, ka nebe kaj v pozabila,.. očitno si se prvoga posnetka nej pogledno, aa?? a po tvojon MORE spiker pozdravite gostujoče navijače?? kje to pijše?? če pa ti nejse čuo, ka jih je pozdravo, pa to nej samo 1x, te ti pa ge kaj nemren!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.