https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Na Hrvaškem v zadnjem dnevu 95 novih okužb

25.06.2020 ob 16:15  

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili 95 primerov okužb z novim koronavirusom. Gre za drugo največje število novih okužb v državi v enem dnevu.


Gre za največje število novih okužb v enem dnevu od 1. aprila, ko so imeli 96 primerov. Največ novih primerov so zabeležili v Osiješko-baranjski županiji (40) ter na območju Zagreba (32). V Primorsko-goranski županiji je devet novih primerov. V Istrski županiji imajo dva nova primera, med njima je en prišel s Švedske.

V zadrski županiji so v preteklih 24 urah potrdili okužbe trem osebam iz drugih držav ter hrvaški državljanki, ki je bivala v Sloveniji. Kot so poudarili, nobena od oseb nima povezav s teniškim turnirjem, na katerem so prejšnji vikend potrdili več primerov okužbe, med drugim tudi pri znanih teniških igralcih Novaku Đokoviću iz Srbije in Borni Ćoriću s Hrvaške. Posamezne nove okužbe pa so zasledili v še šestih hrvaških županijah, navaja STA. 

Današnja številka na novo okuženih je tudi sicer druga najvišja v enem dnevu v celotnem obdobju pandemije od sredine marca. Na Hrvaškem je trenutno na zdravljenju je 227 zbolelih s covidom-19.

Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so skupno potrdili 2483 okužb. Ozdravelo je 2149 oseb, umrlo pa 107. Opravljenih je bilo skoraj 75.000 testiranj, v zadnjih 24 urah pa več kot 900, je še objavil nacionalni štab civilne zaščite.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2020 ob 17:38 gost

      Samo le silite na hrvaško morje.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2020 ob 18:00 77 gost

      Vse ki bodo šli na Hrvaško na morje ko se bodo vračali 50 dni v karanteno ne samo 14 dni.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.06.2020 ob 19:09 G. O. S. T. gost

      ,, 77,,zdaj pa te mora pohvalit ke si dobro napisal,. Ampak pazi da ne boš zraven tudi tij.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.06.2020 ob 20:26 gost gost

      Pa še li budale odijo ta na morje. Da do pa betežni, pa do vsi drugi krivi. Obvezno, šteri ide ta ,ob vrnitvi v karanteno, štero naj sam plača. Eni ste rejsan betežni. Li rinete na to najbole zamazano morje v Evropi, ka drujgo ne poznate. Mislite, ka je to nekaj najboukšoga, ka ste še drujgo nej vidli. Sicer pa obvezno zaprejti meje. Avstrija de tou v kratkon napravila. Naša košava baba, de pa še dale tupila, ka je situacija prinas ista kak na hrvatiji, sicer pa m ore, ka ji tak pravi puklasti Janček. Pa še nekaj, tan nej trbej nositi maske, prinas pa, ge je tu kaj za razmiti. Turizem jin je popušo, pa prav je tak, ka so se pretekla leta preveč šopirili, pa predvsem Slovence meli za bedake, samo so to eni nej gor prišli. Za par dni namakanja v zamazanon morji jin je nej bilo žal nikši penez, doma pa stunjali za sakši cent, če je trbelo plačati. Korona je pa nekj le dobro napravila.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2020 ob 10:14 gost gost

      Maske pa jim ni potrebno nositi, pri nas pa. Gamad pokvarjena naša politična. Aja, princ teme je to naročil, njega se pa uboga, mar ne? Sicer pa zapreti meje s hrvatijo. Nazadnje bodo še slovence obtožili, da so virus prinesli tja,iz njih ne gre, da ne. Razen tega pa še lažejo in zavajajo. Okužb imajo dosti več, kot prikazujejo. In kljub vsemu je varna država?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.