https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Na Grajskem dvorišču poletni kino pod zvezdami

01.07.2020 ob 10:05  

Mladinski informativni in kulturni klub Murska in Informacijska točka Europe Direct Pomurje Sobota sta ponovno združila moči pri organizaciji Filmskega tedna Evrope v Murski Soboti.

 

Vsem dobro znani zapleti s pandemijo novega koronavirusa so tradicionalni dogodek prestavili s pomladanskega v poletno obdobje. Na Grajskem dvorišču v Murski Soboti se bo zvrstilo šest brezplačnih projekcij filmov evropske produkcije.

»Poletni kino pod zvezdami« začenjajo s filmom Mleko, ki prikazuje zgodbo lastnice globoko zadolžene kmetije, ki se po nenadni smrti moža upre skorumpirani lokalni zadrugi.  

Spored Filmskega tedna Evrope v Murski Soboti (Grajsko dvorišče, Murska Sobota)

SREDA, 1.7.2020 ob 21. uri

Mleko / Héraðið (ISL)

SREDA, 15.7.2020 ob 21. uri

Posebni / Hors normes (FRA)

SREDA, 22.7.2020 ob 21. uri

Dogman (ITA, FRA)

SREDA, 5.8.2020 ob 21. uri

Medtem ko vas ni bilo / Sorry we missed you (VB)

SREDA, 12.8.2020 ob 21. uri

Moj najboljši profil / Celle que vous croyez (FRA, BE)

SREDA, 19.8.2020 ob 21. uri

Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem /

Mannen som lekte med elden (ŠVE)

Kot so zapisali rezervacija ali prevzem vstopnic nista potrebna. Vstop je prost do zapolnitve mest, za obiskovalce pa bo na voljo 50 mest. V primeru slabega vremena se projekcija prestavi na drug termin.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Po Sloveniji (Izola, Sežana, Ajdovščina, Novo mesto, Celje, Maribor, Ptuj, Murska Sobota, Nova Gorica, Kranj in Ravne na Koroškem) se bo letos zvrstilo 26 brezplačnih projekcij.

Vsi predvajani filmi so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so bili v preteklosti finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Več informacij o Filmskem tednu Evrope po Sloveniji je na voljo tukaj.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.