https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Razkrižju obeležili 22. občinski praznik in dan državnosti

30.06.2020 ob 6:05  

Občina Razkrižje je v petek obeležila 22. občinski praznik in dan državnosti. Na prireditvi so bila podeljena štiri priznanja, in sicer eno županovo in tri občinska.

Osrednja prireditev je potekala v čudovitem naravnem okolju Centra Zavirje Razkrižje. V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Slavnostna govornica pa je bila zdravnica, prim. mag Branislava Belović, dr. med., spec. pediatrije in socialne medicine.

Županovo priznanje je bilo podeljeno turističnemu krožku Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje za osvojeno zlato priznanje na 34. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava.

Občinska priznanja pa so prejeli: Urška Rob iz Veščice za inovativnost pri razvoju naravne kozmetike pod blagovno znamko Thinktura, Emil Bedekovič iz Veščice za izvirnost pri pridelavi domačega kisa Čarička in rojak, ki živi v Ljubljani, Vladimir Žabot za pomembne dosežke na literarnem področju in ohranjanje razkriškega dialekta ter v svojih delih izkazane navezanosti na domače kraje.

Prireditev so počastili tudi predstavniki Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer in Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, vsi s svojimi praporščaki.

Predstavniki veteranskih organizacij so v spremstvu podžupana Občine Razkrižje Denisa Baumgartnerja, obiskali vsa tri obeležja osamosvojitvene vojne, ki so postavljena v Občini Razkrižje in ob njih položili vence.

Jubilejni, 30. kres v počastitev rojstva samostojne Slovenije, je ob koncu prireditve prižgala najstarejša članica občinskega sveta Terezija Nemec.

Vir: Občina Razkrižje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2020 ob 7:29 gost

      Čestitke vsem ,razen govornici---coprnici belovički!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2020 ob 14:37 gost

      Pofarbani je zopet imel svoj show program.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.