https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Slovenski škofje izdali nova navodila

1.7.2020  

Slovenski škofje ordinariji so včeraj sprejeli dodatne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19. Nova navodila veljajo od danes, 1. julija 2020, do preklica. "S tem navodilom prenehajo veljati Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije COVID-19, ki so bila v veljavi od 2. junija 2020," sporočajo iz SŠK.

Novosti navodil so:

- "Pri sveti maši in drugem bogoslužju si morajo vsi verniki takoj pri vstopu v cerkev nadeti zaščitno masko ter ohranjati medsebojno razdaljo 1,5 metra. V ta namen v cerkvah verniki lahko zasedajo vsako drugo klop.

- Zaščitno masko morajo nositi tudi bogoslužni sodelavci na koru, kot so pevci, organisti in drugi glasbeniki.

- Pred deljenjem svetega obhajila si mora delivec razkužiti roke in ves čas nositi masko. Ob koncu deljenja svetega obhajila si mora delivec razkužiti roke.

 - Kdor pobira darove vernikov, mora nositi masko.

- Župnikom in duhovnikom priporočamo, da tam kjer je to mogoče, organizirajo svete maše na prostem. Sveta maša na prostem je dovoljena pod prej navedenimi pogoji z upoštevanjem medosebne razdalje 1,5 metra ter razkuževanjem rok. Če ni mogoče zagotoviti razdalje 1,5 metra, morajo vsi prisotni nositi maske. Svete maše na prostem se lahko udeleži do največ 500 vernikov (vključno z ministranti, pevci, organisti, glavnim mašnikom in somašniki).

- Zakrament svete spovedi je dovoljeno podeljevati v spovednicah samo, če je nameščena ustrezna zaščita med spovedancem in spovednikom (npr. PVC folija) ter se redno prezračuje in čisti. Spovedanec si pred vstopom v spovednico razkuži roke in vanjo vstopa z masko. Priporoča se, da se zakrament svete spovedi obhaja na prostem, v cerkvah, kapelah in veroučnih prostorih, ki jih je treba redno prezračevati. V vsakem primeru je treba zagotoviti spovedno tajnost. Pri spovedi v cerkvi, kapeli ali veroučnem prostoru oz. izven spovednice spovedanec in spovednik ohranjata razdaljo 1,5 metra ter nosita zaščitno masko," sporočajo iz Slovenske škofovske konference.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2020 ob 15:55 Vlado gost

      Po mojem mnenju je bolje za vernike in ostale, da se krsti otrok, poroke neučakanih, razen pogrebnih maš, prestavijo na poznejši primeren čas (jesen, zima??)!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2020 ob 16:04 Vlado gost

      Mislim, da je najbolje, da se krsti otrok in poroke neučakanih prestavijo na boljše čase oz. vsaj do jeseni!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2020 ob 16:23 Branko gost

      Vlado, imaš prav, tako bi bilo treba...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2020 ob 17:40 dobro gost

      bi bilou, če bi se lejku spovedu po telefoni, bar župnik nebi vidu grejšnika. Amen.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2020 ob 17:51 Ferek gost

      In ka je inači od prejšnjih navodil razen 1,5 metra?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.07.2020 ob 18:15 resje gost

      najlepša cerkev

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.07.2020 ob 19:22 nej istina gost

      tou je nej cerkev, notri maju galerijo pa prazne stouce

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.