https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Beovićeva: Bojimo se, da bi bila zapora mej prepozna

1.7.2020  

"Podatki, da novi koronavirus slabi, so na trhlih temeljih, na to ne gre računati," pove prof. dr. Bojana Beovič, vodja strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje


Število okuženih se v Sloveniji spet povečuje 

Dr. Bojana Beovič je dejala, da se število okuženih v Sloveniji zadnje tedne spet povečuje, vir niso več samo uvoženi primeri, veliko je že tudi sekundarnih okužb, skrbijo nas tudi okužbe, za katere ne poznamo vira.

"Morebiten prihod drugega vala in njegova obsežnost je tako povsem v naših rokah. K ozaveščanju o primernemu vedenju lahko veliko prispevajo tudi mediji," je dejala. 

 

 

"Balkan predstavlja podobno situacijo kot v začetku leta Italija, bojimo se, da bi bila zapora mej prepozna."

"V strokovni skupini skrbno spremljamo razmere na Hrvaškem in od kod prihajajo uvoženi primeri okužb. Na podlagi tega bomo ustrezno predlagali spremembo režima oz. uvrstitev Hrvaške na rumeni seznam," je zaključila Beovičeva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2020 ob 12:34 gost

      Hrvatje bi morali na 4 miljona državljanov naredit blizu 3000 vzorcov in bi imeli 150 ukuženih. Desetkrat več kod v sloveniji. Skrivajo resnico..naši jim verjamejo.

      15 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2020 ob 12:38 Gost gost

      Hrvatje bi morali na 4 miljona državljanov naredit blizu 3000 vzorcov in bi imeli 150 ukuženih. Desetkrat več kod v sloveniji. Skrivajo resnico..naši jim verjamejo.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2020 ob 12:42 Niste resni gost

      Pa ni boljše pozno kot pa nikoli? E moj narod, kak se mi pustimo nategovati. Ovi Kacin nam laže, ka bodo hrvati zapirali nočne klube, hrvati o tem nič ne vedo, ta bi zapirala samo je prepozno, ovi odstopa zato ker policija dela svoje delo pa nemre politično vplivati na njih, pa ite vsi skup nekam.

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2020 ob 13:02 gost

      Baba, ti pusti zdravstvo, ker to ni zate, pa se sama v hišo zapri. S to potezo boš napravila Sloveniji največjo korist.

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2020 ob 13:30 Tomi 5 gost

      Pa to res več ni normalno!!!!!!!. Kaj bo enkrat konec te Covid predstave v kateri smo mi samo ubogi stranski igralci. Sploh se več nihče ne ukvarja z drugimi boleznimi. Samo nas filajo s tem covid sranjem. Lepo nas strašijo, ker ko te je strah si najbolj ranljiv.

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2020 ob 16:24 korona gost

        ampak je na žalost še vedno ogromno naivnežev keri ne vidijo dale od pop-tvja in ne vejo razmišljati z svojo glavo, ter posledično še vedno verjamejo v vse te pravljice...

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.07.2020 ob 13:42 gost

      Tomi 5 Zelo si inteligenten kreten! Umri od nevaspitanosti siromak ukuženi z neznanjem!

      3 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.07.2020 ob 13:45 gost

      Beovićka, küra ena ... ne najden druge opisne besede o tebi. Začni razlagati naslednja dejstva: - od več kak 400 ventilatorov za kere smo plačali Počivalškovi bandi provizije, trenutno nobeden ne služi pacijentom z virusom, - v bolnici je zaradi virusa 8 (JA, 8!!!!) pacijentov, ker je podobno, če se zgodita 2 prometni nesreči z udeleženimi 4 vozili... Beovićka, küra ena... v ton famoznon "prvon vali" so mejrali 70+ stari ljudje s kroničnimi boleznimi, varovanci domov za ostarele ... itd. Izoleraj stare pa betežne, domove za ostarele pa sebe še cuj. Küra ena!

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.07.2020 ob 17:31 gost

      Cerkveni in Janševi ste take budale, da bolj, ko vas bodo mučili, v hiše in v občine zapirali, nabijali na gobec zelo škodjive nagobčnike, več , ko vam bodo pokradli, bolj jih boste vi hvalili. Že Cankar je zapisal HLAPCI in to za vas še kako velja. Hočete gospodatrja nad sabo, da vas bije in izkorišča. REVEŽI V GLAVAH.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.07.2020 ob 17:49 ........ gost

      Beovička, ti si ta virus porini nekam, da te odplakne, straši pa doma svojo familijo in jim pridigaj. Koliko te Janči plača, damu vzdržuješ vladavino?????????????????. Sploh ne vemo, kdo nam vodi neko sranje, ki nima veze z boleznijo, ali Beovićka, ali Gantar ali propadli pijani Kacin. Vsi trije za vražju mater, dobro bi pa bilo, da bi Kacina postavili na vodstvo svetovne zdravstvene organizacije, lahko bi z Guteresom izmislila kak nov virus, recimo GUKA virus, prenašal bi se pa z menjavo ciganskega denarja.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.07.2020 ob 18:59 Kleni Slovenec gost

      Nažalost je vse več zabitih ljudi ki bi hrvatom rit lizali samo ka bi lehko šli k njin na morje.Vidin ka je kar nekaj prekmurcov ka hodijo na hrvaško rit lizat hrčekon.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.07.2020 ob 21:33 gost

      Kdaj bo postalo jasno, da hrvati konstantno lažejo? Kot država ne bodo mogli preživeti brez turizma. Zato njjih boli kitara, kaj bo s covidom, kaj bo z ljudmi, , kaj bo s turisti. Glavno jim je, da oni rešijo sezono, pa četudi boste vi na svoje stroške v odrejeni karanteni, ker ste se kao okužili, ali pa niste upoštevali navodil, ali ste slučajno prišli v stik z okuženo osebo na morebitnem "žarišču". In ja. Lažejo nam naši, lažejo nam hrvati.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.07.2020 ob 16:09 gost gost

      Hrvati konstantno lažejo in zavajajo že ves čas. In to ne samo v zvezi s to korono, tudi sicer. Telko sprenevedan j, laži, prikrivanj in še in še ni v nobeni drugi državi daleč okoli. Takoj zapreti meje, vsi ,ki so tam pa v karanteno, ki jo sami plačate. Če m ate za njihovo morje, mate tudi za karanteno. Hlapčki slovenski in še bolj prekmurski pa mislijo, ka je tam vse najboljše in bi se za par dni namakanja v smrdljivem morju prodali. Tan ni nič drago, doma pa cvilijo za vsak cent, betežna raja.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.