https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Madžarska ne bo odprla meje za državljane tretjih držav

2.7.2020  

Danes je madžarski premier sporočil, da Madžarska ne bo upoštevala priporočila Evropske unije o odpiranju meja za državljane tretjih držav. Odprava omejitev bi po njegovem mnenju ogrozila zdravje Madžarov.

"Sedemindvajseterica je v torek potrdila seznam epidemiološko varnih držav, na katerem so Alžirija, Avstralija, Kanada, Gruzija, Japonska, Črna gora, Maroko, Nova Zelandija, Ruanda, Srbija, Južna Koreja, Tajska, Tunizija in Urugvaj.

Seznam je sicer zgolj priporočilo, ki naj bi zagotovilo usklajeno ukrepanje, nujno za preprečitev ponovnega uvajanja nadzora znotraj schengna. Priporočilo ni pravno zavezujoče, končna odločitev o nadzoru na zunanjih mejah je v rokah posamezne države," poroča STA.

"Trenutno ne moremo uresničiti zahteve EU, da bi dovolili vstop državljanom držav nečlanic EU, z izjemo Srbije," je v sporočilu na Facebooku dejal Orban. Madžarska je mejo s Srbijo odprla konec maja.

Odprava omejitev za več tretjih držav bi naj bila po besedah Orbana "v nasprotju z zdravstvenimi interesi Madžarov."

Avstrija prepovedala vstop državljanov Srbije in Črne gore

Avstrija je že v sredo sporočila, da bo sledila priporočilu EU, ne bo pa dovolila vstopa državljanov Srbije in Črne gore.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2020 ob 13:48 Mjxok gost

      edina drzava v EU ki ima se deloma svojo hrbtenico in je ne vodijo vsi drugi, odlicno Madžarska samo tako naprej, nasi si lahko samo za vzgled vzamejo nej ka vcasi letijo kda eden v EU malo nazkriz prdne...

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2020 ob 15:35 G. O. S. T.,,, gost

      Tak se v državi tudi dela da je sranje kao virus na pohodi. Nej kak mij hrvačekun rit lijžemo zaradi posranoga morja. Zaj pa butce vladne za jajca držijo ker drugače dajo papirje na površje od afere z orožjem. Keri bi,,, princa teme,,, pokopali do globin pekla.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.07.2020 ob 16:35 gost gost

      Edina država. kjer narod nima svoje hrbtenice, edina držana, kjer je veliki vodja nad vsem, edina država, ki krši vse evropske norme in zakone, edina država, ki bi jo mogli že zdavnaj vrčti iz unije in še in še. In edina država, ki nikoli ne bi smela biti sploh članica te unije.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.07.2020 ob 20:17 Xy gost

      K temu vodjii me ne vleče in ga ne rabim.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.