https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Prekmurska godba Bakovci skupaj z Moiro odprla letošnje Soboško poletje

04.07.2020 ob 6:00  

Na Trgu kulture v Murski Soboti je Prekmurska godba Bakovci odprla letošnje Soboško poletje. 


Tudi letos v Murski Soboti potekajo koncerti na prostem na Trgu kulture v sklopu Soboškega poletja, obiskovalci pa lahko izbirajo med različnimi glasbenimi zvrstmi in okusi. Tokrat je na trgu navdušila domača Prekmurska godba Iz Bakovcev. 

Prekmurska godba Bakovci združuje glasbenike iz Pomurja in neprekinjeno deluje že 90 let. Orkester šteje čez 60 članov, dirigentsko palico pa vihti Željko Ritlop.

Z ustvarjalnostjo in težnjo po kakovostnejšem repertoarju je Prekmurska godba Bakovci postala prepoznavna v domači okolici in širše. Pot jo je popeljala tudi v tujino, kjer so predstavljali domači kraj in kulturno dediščino.

Orkester je gostoval v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Srbiji, na Hrvaškem, Madžarskem, Češkem in Slovaškem. Na tokratnem koncertu so zazvenele priredbe svetovnih uspešnic, slovenskih popevk in tudi koračnica.

 

 

Za piko na i pa se jim je na odru pridružila znana prekmurska pevka Moira, ki je pestro glasbeno pot začela pred 37 leti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.07.2020 ob 8:03 gost

      Bravo. Čim več takih dogodkov. TOOOOOOOOOOO, ne pa Nika Zorjan.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.07.2020 ob 8:39 gost gost

        kdo te pa sili poslusat pesmi za otroke,pusti zorjanovo na miru? ce si nasedel rezimski rtv, se ne pomeni, da moras poslusati vsakega pevca, ki poje v ms ali btc.

        2 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.07.2020 ob 9:03 gost

        8:39, da je Zorjanova zanič pevka, ki jo forsira nekdo na Sobotainfo in tudi na Pomurcu, RTV nima nič zraven. Trgovski centri so domet Zorjanove. Zanič pevka pač ne more daleč priti. Podpirate jo pa samo tisti iz stranke ali blizu stranke SDS, ker je tudi ona zelo blizu te stranke in članica te stranke. Moira je za Niko profesorica. Amen.

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.07.2020 ob 10:05 gost

      Moiro je čas že davno povozo in nikoli se ni prebila iz povprečja...in še njena barva glasu je odvratna ...

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.07.2020 ob 14:46 Japek gost

      Tu je nej problem stevilo obiskovalcev??? Dogodek pri obi trgovini je pa sporen zarade srevila obiskovalcev ali pa zaradi tega ker nima opcina in policija nobenega haska zraven mislim denarnega!! Mladina tak lahko v murski soboti zgnije glavno da se dedeki in babice imajo lepo!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.07.2020 ob 16:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem,Müjra je stara pa zgübana,Nika pa je mašijna za vuziti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.