https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ribičeva: Domov za starejše ne zapiramo za obiske, vodstva posameznih domov lahko odločijo drugače

3.7.2020  

O aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so spregovorili minister za notranje zadeve Aleš Hojs, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.  


Največ okuženih starih med 25 in 34 let

Nuška Čakš Jager je izpostavila, da krivulja okužb s COVID-19 rahlo raste. "Največje število obolelih je v starostni skupini 25-34 let. Med okuženimi je bistveno več moških, kot pa žensk."

Vir: NIJZ

 "V juniju smo imeli 59 primerov uvoženih, 22 pa jih je bilo povezanih z lokalnim virom okužbe," pove Čakš Jagerjeva.

Ob vstopu v Slovenijo morate izkazati, da niste bili v tretji državi, in sicer z dokazilom o lastništvu nepremičnine, računom nastanitve,... 

"Uvaja se izjema za turistične obiskovalce, ki lahko dokažejo, da so rezervirali turistični aranžma v Sloveniji, preden je bila njihova država prestavljena iz zelenega na rumeni seznam. Dodaten pogoj je negativen test na COVID19 (EU, star max 36 ur)," je dejal minister Aleš Hojs.

"Tujcu iz rumene države, ki bi moral v karanteno, pa v Sloveniji nima prostora za njeno preživljanje, se zavrne vstop v Slovenijo," je izpostavil Hojs.

Mateja Ribič: Obiski v domovih za starejše za zdaj še dovoljeni, lahko pa se vodstva posameznih domov odločijo drugače

 

Ribičeva je na vse ustanove, ki izvajajo institucionalno varstvo, naslovil poziv na dosledno izvajanje vseh preventivnih ukrepov. "V soglasju s Skupnostjo socialnih zavodov smo sprejeli odločitev, da zaenkrat DSO ne zapremo za obiske."

Hrvaška s številnimi izbruhi 

Hrvaška se sooča s številnimi izbruhi. Veliko le teh je posledica druženj, porok, zabav,... na katerih ljudje ne spoštujejo varovalnih ukrepov. Trend okužb kaže navzgor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.07.2020 ob 14:11 gost

      Vse te manipulatorje in lažnivce potrebno v sobo zapreti za teden dni brez hrane in pijače pa naj tam debatirajo o tem virusu. Hitro jih bo minilo. Takšna banda pokvarjena odloča o načinu našega življenja. Tudi za vse vas raste šiba.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.07.2020 ob 15:07 gost

      Kaj si ta vlada misli, da bo vse stanovalce v DSO zaprla kot svinje v svinjak in nikogar spustila k njim?? To je proti vsem človeškim in moralnim odnosom. Niso ti ljudje garjave ovce ali hudi zločinci, da bi morali biti v svojih zadnjih letih zaprti kot svinje v svinjaku. Janša spokaj, če ne, te bodo ljudje odnesli. Verjemi, da ti takrat ne bo prijetno.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.07.2020 ob 18:16 gost

      Kje je debeli plešasti cerkveni poslanec Jožef Horvat? Nekaj mesecev nazaj se je na televiziji hvalil, da imajo on in njegova stranka vse rešeno za boljše razmerev DSO. Pri tem revše ni vedel, da so privatni domovi starejših dražji od državnih, a to je njemu podobno, ker o nobeni stvari nima pojma, zna pa na veliko modrovati, brusiti jezik, lagati in groziti drugim poslancem s policijo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.