https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Iz sprememb omejevanja izvzeti športni dogodki, gostinski lokali in svete maše

8.7.2020  

Vlada je na današnji seji začasno prepoved zbiranja omejila na do 10 ljudi, zbiranje do 50 oseb pa bo dovoljeno, če bo organizator vodil evidenco udeležencev. Dovoljeni so tudi denimo športni dogodki z do 500 udeleženci (v to niso všteti nastopajoči), a mora biti podano tudi pozitivno mnenje Nacionalnega Inštituta za javno zdravje za tako prireditev.


Še naprej so dovoljeni tudi denimo športni dogodki z do 500 udeleženci. Po besedah Kacina pa je nujno, da je na taki prireditvi navzoča redarska služba, da je določen sedežni red in zagotovljena ustrezna razdalja med ljudmi. Če lahko organizator zagotovi take pogoje, lahko denimo pripravi tudi koncert.

Spremembe ne veljajo tudi za število ljudi v gostinskih lokalih ali na avtobusih, v teh primerih ni treba zbirati podatkov o strankah. Dovoljene so tudi maše, pri čemer je Kacin izrazil prepričanje, "da bo odslej naprej duhovnik, ki bo maševal, vedel tudi, kdo je pri maši".

Vlada razmišlja o omejevanju dovoljenega delovnega časa gostinskih lokalov

Vlada sicer resno razmišlja o omejevanju dovoljenega delovnega časa gostinskih lokalov. V javnosti so namreč odmevali primeri, ko so se nekateri lokali v zadnjih tednih ponoči spremenili v nočne klube.

Za zdaj se za to še ni odločila, je pojasnil Kacin, bo pa v gostinske lokale usmerila poostren inšpekcijski nadzor.

Če se bo pokazalo, da v lokalih spoštujejo priporočila in zahteve NIJZ-ja, "potem morda to ne bo potrebno", je glede omejevanja delovnega časa dejal Kacin. Ob tem pa je dodal, da zdravstvene inšpektorje v prihodnjih dneh čaka "več poznopopoldanskega in nočnega dela", piše STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2020 ob 18:51 gost

      Puklaš de nas zapiral policija de nas nadzirala. Ka su pa Nej tak močni policaji bilij ko so je obiskali pijani zdrogirani vardisti. Puklaš naj zapira svojo nesposobno vlado, ka medo krali, lagali kak Hojsek ka nevejta či je odstop eli pa Nej odstopno. Taki nam vlado vodijo pa pogoje postavljajo. Sam pa nevej što njemi v vladi piji pašto plača,,,, plačamo seveda davkoplačevalci,,, banda prekleta skorumpirana.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2020 ob 19:35 Risto Kubura gost

      Ukozim se na puklastega, usranega janoša.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.07.2020 ob 20:59 gost

      Puklaš de ti jebal mater ali pa ženo ko boš gnoj prišel do tega!!!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.07.2020 ob 21:57 PUKLASTI gost

      ma srečo, ka mu žena viagro rikta, ovak je odjebu kak plevel

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.07.2020 ob 22:11 Nevtralen gost

      Ka ta naša vlada snema kakšo Skrito kamero?? Fajn bi bilo ka bi se enok prešteli vse te nelogičnosti ,ki jim pravijo vladni ukrepi...Dvomim ka bi te takšne dali v javnost. Najbole žalostno pa je to ka nekak mastno plačuje tej komedijante zbrane v t.i. vladi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.