https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Mali Polani so se merili pomurski orači

Mala Polana, 03.08.2011 ob 11:06  

V sklopu Pomurskega poletnega festivala je v nedeljo v Mali Polani potekalo regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije. Najbolje uvrščeni v kategoriji krajnikov in obračalnih plugov so se kvalificirali na državno tekmovanje oračev, ki bo 9. in 10. septembra na Ptuju.

Društvo oračev Pomurja je skupaj z občino Velika Polana pripravil tradicionalno regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije. Na poljih v Mali Polani je tako potekalo 5. tekmovanje oračev za pokal občine Velika Polana v okviru prireditev Pomurskega poletnega festivala, in jubilejno 20. tekmovanje oračev za pokal Mednarodnega kmetijsko - živilskega sejma Agra. Tekmovanje je potekalo v lepem in sončnem vremenu, udeležilo pa se ga je 34 oračev - 32 tekmovalcev in tekmovalki Leja Bakan in Draga Flisar.

Prednjačili mladi orači

V kategoriji tekmovalnih plugov krajnikov je zmagal mladi orač Matej Sinic iz Puževcev, pred Štefanom Cigütom iz Noršincev in Matejem Zverom iz Brezovice. Enaki vrstni red je tudi v kategoriji za regijo Prekmurje, za regijo Prlekija pa je prvo mesto osvojil Stanko Sobočan iz Bučkovcev, drugo mesto pa sta si delila Jani Slavič iz Grab in Franc Štuhec iz Bolehnečicev. V kategoriji tekmovalnih obračalnih plugov je bil najboljši prav tako mladi orač Matej Rajh iz Banovcev, dijak Biotehnične šole Rakičan pred Gregorjem Duhom iz Bakovcev (Biotehnična šola Rakičan) in tretjeuvrščenim Štefanom Bakanom iz Gradišča.

Za regijsko tekmovanje pa je prvo mesto v Prlekiji osvojil Matej Rajh, za Prekmurje pa je prvo mesto osvojil Gregor Duh. V kategoriji navadni plugi krajniki pa je bil najboljši domačin Darko Tibaut iz Male Polane pred Petrom Kramarjem iz Male Polane in Štefanom Vukom iz Velike Polane. V kategoriji starodobnikov je zasedel prvo mesto Marko Hozjan iz Male Polane, pred Dragotom Flisarjem iz Križevcev in Stankom Hozjanom iz Velike Polane. V spretnostni vožnji je bil najboljši Milan Žižek iz Rakičana, pred Francem Šemnom iz Male Polane in Štefanom Pankerjem iz Brezovice.

Na Ptuju po vstopnice za Biograd na moru

V celodnevni prireditvi, ki jo je obiskalo več kot 500 obiskovalcev, so bila zanimive spremljajoče prireditve v spretnosti vožnji, možna je bila nastavitev plugov za vse lastnike traktorjev in plugov. Najbolje uvrščeni v kategoriji krajnikov in obračalnih plugov iz Prekmurja se bodo letos udeležili državnega tekmovanja oračev, ki bo 9. in 10. septembra na Ptuju, najboljši iz državnega tekmovanja pa bodo zastopali barve Slovenije prihodnje leto na svetovnem prvenstvu oračev v Biogradu na moru na Hrvaškem.

VIR: MOJKRAJ.INFO/NOVARADGONA

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.