https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Rupnik Twins - dvojčici iz Murske Sobote, ki skrbita za plesni šov

3.8.2011  

Dvojčici Sandra in Teja Rupnik oziroma Rupnik Twins, kakor se sami poimenujeta, sta s plesom začeli že v vrtcu, danes pa v Sloveniji skorajda nimata konkurence v show in disco danceu. Pri sedemnajstih letih se lahko pohvalita tudi že z medaljo z evropskega in svetovnega prvenstva, v plesnih vodah pa želita ostati čim dlje.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

"Za ples so naju najprej navdušili najini starši, ko so naju v vrtcu vpisali v otroške plesne tečaje. Tam sva se zelo zabavali in preko iger naučili najine prve plesne korake. Kasneje pa so naju za ples navdušile nekatere sošolke, ki so hodile na plesne vaje. Zanimalo naju je kako to izgleda in sva se šle vpisat v plesno šolo," o svojih plesnih začetkih pravita dvojčici Rupnik. Ples pa ni edina stvar, katero sta trenirali – ob njem sta sedem let hodile na gimnastiko in nekaj časa tudi na balet. Pri enajstih letih sta se odločile, da začneta ples trenirati resneje in tudi tekmovati.

Poseben čar tekmovati v Riesi

Kot pionirki sta prvič nastopili leta 2005 v disciplini show dance s točko Metuljčici in to zelo uspešno. "Ko nama je trenerka prvič predlagala, da greva lahko tekmovat, sva bile nad to idejo zelo navdušeni, saj se nama je zdelo to nekaj novega in zelo zanimivega.  Z veseljem sva začeli trenirati za tekmovanje in se uspešno uvrstiti na državno prvenstvo. Točka Metuljčici nama je še zdaj ostala v posebnem spominu, kajti to je bila najina prva tekmovalna točka," pravita Sandra in Teja, ki priznata, da ju je bilo na tekmovanju, ko sta se pripravljali na nastop, tako strah, da sta se kar tresli.

Tremo sta imeli, ker sta prvič sami nastopali pred takšnim občinstvom. "S to točko sva si tudi priborili nastop na svetovnem prvenstvu v nemški Riesi, kjer naju je bilo strah še bolj, saj je bila zelo velika konkurenca. Ker je bilo najino prvo SP ravno tam, še zdaj najraje tekmujeva v Riesi, saj ima to tekmovanje za naju prav poseben čar," se spominjata svojih začetkov dvojčici. Na SP sta z omenjeno točko zasedli 21. mesto.

Še vedno njima je ljubši show dance kot disco dance

Po začetkih v show danceu sta sčasoma začele trenirati tudi disco dance. In kakšne so bistvene razlike med tema plesoma in katerega raje plešeta? "Disco dance sva zečeli trenirati, ko se je ravno začel razvijati v Sloveniji. Ta ples je bolj energičen, eksploziven in dinamičen zato se nama je takoj ko sva ga videli povidel.

Gre za ples pri katerem je zelo pomembna hitrost in moč gibov, ne pa tako natančnost in gracioznost. Vseeno pa je nama še zdaj ljubši show dance, saj je zanj potrebna celotna zgodba in kostumi povezani z zgodbo v kar je vključena tudi lastna glasba. Pri disco danceu glasbo izbere organizator tekmovanja, ta je hitrejša in z poudarjenimi biti, kostumi zanj pa so zelo bleščeči, polni kristalov," pravita Rupnikovi.

Začetki so bili težki, danes zelo uspešni

Po večletnem treniranju so prišli tudi vidnejši rezultati in danes na državni ravni skorajda nimata konkurence. "Začetki so bili težki. Na prvih tekmovanjih sva se uvrščale na zadnja mesta in se počasi vzpenjali vedno višje. Pred nekaj leti pa sva začeli pobirati medalje na državnih prvenstvih, vendar sva bili na evropskih in svetovnih prvenstvih še vedno med slabšimi.

Prvi vidnejši rezultati na EP in SP so nama uspeli lani, saj sva zasedli tretje mesto v članski kategoriji v disco danceu. V show danceu sva dosegle velik uspeh v mladinski konkurenci, saj sva osvojili drugo mesto na EP, za višje rezultate v članski konkurenci pa naju čaka še veliko dela. Letos pa nama je uspelo osvojiti DP v disco danceu, ter dobiti medaljo v show danceu," o njunih rezultatih pravita Sandra in Teja, ki ju letos čakata še nastopa na EP in SP.

Klasični in latinsko-ameriški plesi ju ni mikajo

Sedemnajstletnici najraje tekmujeta v parih, ker, kot pravita, je bolj zabavno, drugače pa plešeta občasno tudi posamezno, v malih skupinah in formacijah. Nimata pa nobene želje, da bi se preizkusile tudi v klasičnih ali latinsko-ameriških plesih. "Ti plesi naju niso nikoli pretirano zanimali, zato nisva niti nikoli razmišljali, da bi se preizkusili v katerem izmed teh plesov. Tu gre le za ples v parih (moški in ženska), kar nama ni tako všeč. Raje pleševa v skupinah ali pa midve skupaj v paru.  Sva pa se že poizkusili v baletu, vendar sva plesali balet le eno leto, čeprav so tudi osnove show dance iz baletne tehnike," pravita dvojčici iz Murske Sobote.

Želita ostati v plesu čim dlje

In kakšne načrte imata v plesu? "V plesu želiva ostati čim dlje kot je možno. Vsekakor nameravava tudi ob študijo še naprej plesati, saj bova verjetno študirale v Ljubljani, kjer trenirava že sedaj. Morda se bova z plesom ukvarjale tudi po končanem študijo. Morda bova svojo plesno kariero nadaljevali kot trenerki. Profesionalno pa se je sicer v Sloveniji zelo težko ukvarjati z plesom, edino kot trener in koreograf," pravita Sandra in Teja ter dodata, da se plesna kariera konča na splošno zelo različno. Nekateri končajo plesati po končani srednji šoli, večina pa po študiju, saj si najdejo službo in tako več nimajo časa za ples.

Ne vesta še, kaj bosta študirale

Trenutno sta Sandra in Teja dijakinji na murskosoboški gimnaziji in to v športnem oddelku, o prihodnosti glede smeri študija pa še ne razmišljata. "Septembra bova šli v 3. Š, na kar sva zelo ponosni, saj imava super sošolce! O študiju v prihodnosti še nisva veliko razmišljali, tako da nimava pojma, kam se bova vpisali na študij. Veva pa zagotovo, da bi čim dlje radi ostali pri plesu," pravita dvojčici, ki prosti čas zelo radi preživljata s svojimi prijatelji, s katerimi skupaj igrajo odbojko in tenis, radi pa se zabavajo tudi na bazenu. Pozimi Sandra in Teja uživata v smučanju.

Sandrinih TOP 5:

Svetovni voditelj: /

Glasbena skupina: Apocalyptica

Knjiga: Sovražim branje knjig, zato nimam najljubše knjige.

Kraj v Pomurju: Nobeden mi ni prav posebej všeč.

Želja v življenju: Čim bolj uspeti v plesu.

 

Tejinih TOP 5:

Svetovni voditelj: /

Glasbena skupina: Nobena posebej, poslušam predvsem rock.                

Knjiga: The rule of four                                                         

Kraj v Pomurju: Murska Sobota

Želja v življenju: Uspeti v plesu.

PRIPOROČAMO:

Vsi PROFILI na Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.