https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Beltinski folkloristi navdušili v Moravskih Toplicah

Moravske Toplice, 31.07.2020 ob 18:00  

Ob tradicionalni, že desetletje delujoči poletni turistični tržnici v Moravskih Toplicah, se bo med 11. julijem in 22. avgustom na odru v središču Moravskih Toplic zvrstilo pestro glasbeno dogajanje za vse glasbene okuse in različne generacije. 

Etno četrtek

Včerajšnji četrtek je na zelenici v središču Moravskih Toplic z nastopom popestrila Veteranska folklorna skupina KUD Beltinci s pozvačinom.

S svojimi izvirnimi plesi, ki jih spremlja ljudska glasba na cimbalah, violini in drugih inštrumentih, so poskrbeli za obujanje spominov na nekdanje stare čase.

Veteranska folklorna skupina KUD Beltinci, ki je bila ustanovljena spomladi leta 2006 na pobudo nekdanjih folkloristov, ki so ljubezen do plesa nosili v duši. 

Plešejo samo izvirne plese in s tem skrbijo, da ostanejo takšni, kakršne so prejeli od njihovih prednikov. Plese spremlja ljudska glasba na cimbalah in violini.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2020 ob 18:46 gost

      Ka pa te od Brazilcov nisce ni nastopal ? Kak so je te vn pistili ?

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2020 ob 19:35 gost

      nej je to goričko,da bi mogli brazilci nastopati,kot pri vas na goričkom..to je markovsko z bogatim ljudskim izročilom,šegami in navadami,ter najboljšo folklono skupino..

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.07.2020 ob 20:26 šfarckopf gost

      vsekakor resnično! beltinska folklora ima tradicijo in tudi znanje vse okej samo pozvačin je že prestari pa več nema jejža.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2020 ob 22:31 gost

      Vidi, vidi tovara na 1102 😂😂😂

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.08.2020 ob 7:46 frčo gost

      Ka se končno Danilo ženi?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.