https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Vlada za nadzornika SDH predlagala tudi Prekmurca

11.07.2020 ob 8:45  

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sklenila predlagati Državnemu zboru, da v nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) za mandatno obdobje petih let imenuje Boža Emeršiča in Prekmurca Ivana Simiča.


Ker dvema članoma nadzornega sveta SDH Damjanu Beliču in Dušku Kosu 16. julija 2020 poteče mandat, je minister za finance mag. Andrej Šircelj skladno z Zakonom o Slovenskem državnem holdingu (ZSDH-1) sprejel Sklep o imenovanju in nalogah strokovne komisije za pripravo predloga članov nadzornega sveta SDH.

Na ministrstvu so za izbor imen izvedli javni poziv. Čeprav je že na prvotnega, objavljenega sredi aprila, prispelo 22 prijav, strokovna komisija ministru ni mogla predložiti zadostnega števila ustreznih kandidatov. Zato so izvedli dodaten poziv, na katerega je prispelo še 17 prijav. Soglasno je strokovna komisija oblikovala predlog šestih kandidatov in ga po pridobitvi vseh potrebnih potrdil izročila ministru.

Ministrstvo za finance je predlog strokovne komisije proučilo in odločilo, da vladi predlaga dva kandidata iz predloga strokovne komisije, in sicer Boža Emeršiča in Ivana Simiča. Vlada je predlog ministrstva potrdila in ju predlagala za imenovanje v nadzorni svet SDH za mandatno obdobje petih let.

Simič, ki se je rodil v Gradu na Goričkem, je davčni strokovnjak in nekdanji prvi mož takrat še davčne uprave. V zadnjem času je aktiven tudi v svetovalni skupini vlade za pripravo protikoronskih ukrepov in vodi strateški svet za debirokratizacijo. Bil je tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Emeršič pa je sicer nekdanji dolgoletni predsednik uprave zavarovalnice Grawe, v času ministrovanja Andreja Bertonclja pa je nekaj časa služboval tudi na finančnem ministrstvu.

O vladnem predlogu bo zdaj odločal DZ, za imenovanje pa kandidata potrebujeta 46 glasov.

Foto: dnevnik.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2020 ob 10:23 weharal235@mailerv.net gost

      [ For USA ] G­­o­­­o­­­g­­l­­e­­­ i­­s­­

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2020 ob 12:28 zoye gost

        I am making a good pay from home 1900 Buckets/week, that is brilliant, beneath a year agone i used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently i used to be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone................www.cashbarr.com

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2020 ob 17:58 gost gost

      SPOSOBEN ČESTITAMO IVAN NEJ OF LUZER KNAFELJ

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2020 ob 15:19 Risto Kubura gost

      Lahko bi bil Taras Buljba.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.07.2020 ob 15:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Samo eno je ,Simičeva zgodovina in slinjenje v tej vladi,drugače pa je strokovnjak predvsem svojim finančnim interesom,torej svoji riti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2020 ob 0:44 FURS gost

      profesionalni tat

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.