https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Čez vikend opravili 182 nadzorov nad lokali

13.7.2020  

Zdravstveni inšpektorji so od petka do nedelje opravili 945 nadzorov spoštovanja karantene.

Andreja Mojškrc iz Zdravstvenega inšpektorata je povedala, da so čez vikend opravili 945 nadzorov (skupaj 2821) nad spoštovanjem vročene odločbe o karanteni. "760 oseb je spoštovalo karanteno. 40 oseb ni bilo prisotno na naslovu. V 11 primerih ni bil omogočen dostop do zasebnega zemljišča."

"V 32 primerih so osebe navedle lažen ali napačen naslov. V 15 primerih oseba ni odprla vrat. V 87 primerih osebe v večstanovanjskih objektih ni bilo možno najti, ker ni bila navedena številka stanovanja.

Inšpektorji so čez vikend opravili 182 nadzorov nad lokali:

- več kot 20 primerov nezadostnega razmika med mizami,
- v 20 primerih gostje v notranjih prostorih niso uporabljali zaščitne maske,
- napačna uporaba mask s strani zaposlenih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.