https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Na Hrvaškem nevarne tri županije

13.7.2020  

"Varnih je 8 hrvaških županij in nevarne so 3 županije. Med varne (jadranske županije) trenutno sodita Istrska in primorsko Goranska županija. Ves ostali del Jadrana pa sodi v rumeno cono," je danes povedal Jelko Kacin.

Istrska in primorsko-goranska županija sta trenutno glede na število okuženih s koronavirusom varni in sta v zelenem, preostali del Jadrana pa je v rumenem območju.

V Istri so v zadnjih 14 dneh zabeležili 1,92 okuženega na 100.000 prebivalcev, v primorsko-goranski županiji, ki obsega tudi območje Kvarnerja, pa 5,28 okuženega na 100.000 ljudi.

Omenjeni županiji sta glede na merilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje v zelenem območju, saj je število okužb pod deset na 100.000 prebivalcev.

Vir: Twitter

Ostale hrvaške županije ob Jadranu pa so trenutno v rumenem območju, je pojasnil Kacin. Tri županije - brodsko-posavska, osiješko-baranjska in požeško-slavonska - pa so v rdečem območju, saj je število okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih dveh tednih preseglo 40. Mesto Zagreb ima 36,5 okuženega na 100.000 prebivalcev.

 

Celotna Hrvaška je sicer 4. julija izpadla s slovenskega seznama varnih držav glede covida-19, in je zdaj med rumenimi državami.

V nakupovalnih centrih in trgovinah obvezne zaščitne maske

Na Hrvaškem so v nedeljo zabeležili 50 novo okuženih s koronavirusom, v soboto rekordnih 140. "Zaradi hitrega širjenja virusa so od danes povsod na Hrvaškem v nakupovalnih centrih in trgovinah obvezne zaščitne maske tudi za obiskovalce. Nošenje mask je obvezno tudi za vse zaposlene v gostinskih lokalih.

Poleg tega je Hrvaška konec tedna tudi poostrila ukrepe za vstop v državo za določene kategorije potnikov iz tretjih držav, med njimi BiH in Srbije, ki morajo po prihodu v obvezno 14-dnevno samoizolacijo," poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2020 ob 18:26 G. O. S. T.,,, gost

      S kako pravico novinarji pišete o drugih problemih. A nebi raje poročali o samotnih tvitih,,,, podzemnega princa teme,,, keri dela sramoto Slovencem. Sram nas je da nam tako tele vlada. Ne razumem njegove žene da takega diktatorja lahko ima doma. Prva je bila očitno dosti bolj pametna da ga je pognala u vražjo mater

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.