https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Z jutrišnjim dnem spremenjen prometni režim na Slovenski ulici

14.07.2020 ob 10:17  

Jutri, v sredo, 15. julija v Murski Soboti spreminjajo prometni režim na Slovenski ulici. Motorni promet bo do zaključka gradbenih del potekal enosmerno iz Slomškove in Ulice arhitekta Novaka po urejenih površinah Slovenske ulice z izvozom na Zvezno ulico.


Zaradi selitve gradbišča bo od krožišča pri Zvezdi do Blagovnice vzpostavljena popolna zapora za motorni promet. Za pešce in kolesarje bodo vzpostavljeni koridorji po ulici, možen bo dostop do vseh poslovnih subjektov.

Prenova Slovenske ulice sicer poteka po načrtih. Dokončan je del od Slomškove ulice, krak Ulice arhitekta Novaka. Večino komunalnih vodov (vodovod, elektrika, komunikacije) je položenih tudi v nadaljevanju Slovenske ulice vse do trgovine Müller, prav tako zbiralniki meteornih voda in ponikovalnice. Na že dokončanem delu ulice že deluje novo zgrajena javna razsvetljava.

Na odcepu v Ulici arhitekta Novaka, to je ob »stari porodnišnici« sta postavljeni polnilnica za e-vozila ter nova postaja »Soboškega biciklina«, kjer si je možno izposoditi tudi električno kolo.

 

TERMINSKI PLAN

V mesecih julij in avgust bo na območju od krožišča pri Zvezdi do Blagovnice izveden širok izkop in zamenjava nasutja ter vgrajeni  vrhnji elementi nove ureditve (robniki, taktilne oznake, del linijske kanalete za meteorno odvodnjo). Tlakovanje z granitnimi ploščami se izvaja od odcepa Cvetkove ulice proti krožišču. Tlakovanje z granitnimi kockami pa se izvaja v območju med površinami za drevesa in sicer od odcepa Cvetkove ulice proti Ulici arhitekta Novaka.

Do zasaditve dreves v celotni dolžini ulice bodo drevesne odprtine začasno zapolnjene z grmovnicami.

Vsa gradbeno- obrtniška in inštalaterska dela z izjemo polaganja granitnih plošč in kock potekajo v terminskih okvirjih. Krajšo zamudo glede polaganja omenjenega tlaka je pripisati proizvodnim zmogljivostim kamnoloma na Pohorju. Konec meseca julija bodo polagalci pospešili polaganje tlaka na tem območju, so sporočili iz murskosoboške občine. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2020 ob 10:33 gost

      cirkus sama šiptarija pomgrad

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.07.2020 ob 12:20 olivia gost

      Brilliant article. I had wondered how future generations would view the mind boggling hysteria that is currently gripping the whole world, especially Europe and the USA. We look back at past centuries and wonder how they could have been so stupid. I guess it shows how powerful mass hysteria can be – like a stampede. Thought the writer was a historian, his analysis is so sharp. He has seen through the Emperor’s new clothes HERE.........www.cashabrr.com

      0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2020 ob 12:35 gost

      Granitne kocke praf pridejo, za v Ljubljano ...

      14 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2020 ob 13:45 gost

      Župan Jevšek kdaj bo to končano? Leta 2024? Odgovoren si za to sranje!!!!!!! SRAMUJ SE!!!!!!!!!

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2020 ob 15:43 tt gost

      Kaj ste nori. Prelepo ulico z prelepimi košatimi drevesi so spremenili v sam beton brez enega samega drevesa. Zelo žalostno...

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2020 ob 16:07 gost

        Približno pred štirimi leti sem pisal o tem, da bo Jevšek Soboto zalil z betonom, pa se je večina smejala iz mene. Jevšek spokaj preden uničiš Soboto. Uživaj v penziji, Soboto pa prepusti pametnejšim ljudem.

        13 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.07.2020 ob 16:10 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Če želiš videti lepo mesto,z drevesi,z panoramo,ki je v Sloveniji ni,z življenjem,z urejenostjo,ki je daleč ni,pridi med nas ,Vougre.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.07.2020 ob 16:26 gost gost

      Ka vas je to za enih budal, ki samo šinfate? Ka ste pa nej kandidirali za župana, napravite program, pa hajde na volitve. Sicer pa zaprite gofle, župan dela dobro, to vaše šinfanje je pa larifari, pač nemate drugoga dela, ali to van nič ne pomaga. Komi se kaj ne vidi, lejko ide, ceste šo široke. S takšo večino, kak je bil izvoljen sedanji župan, je nej bi še nobeden do zdaj. Torej - zaprite gofle, nič ne pomaga bluziti.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.07.2020 ob 16:44 gost

      ČLMMMM

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.