https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vlada v načrt razvojnih programov uvrstila tudi visokovodna nasipa v Pomurju

14.07.2020 ob 15:40  

Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada RS v veljavni Načrt razvojnih programov 2020 – 2023 uvrstila šest novih projektov za večjo poplavno varnost v skupni vrednosti skoraj 30 milijonov evrov.

V veljavni Načrt razvojnih programov 2020 – 2023 se uvrstijo novi projekti, in sicer Ureditev območja Bičje v občini Grosuplje, Ureditev reke Vipave na izvirih, Ureditev reke Vipave - gorvodno od glavne ceste, Visokovodni nasip Gaberje v Lendavi, Visokovodni nasip v Gornji Radgoni in Ureditev na območju solin Sečovlje in gorvodno. Ocenjena vrednost vseh projektov znaša skoraj 30 milijonov evrov.

Visokovodni nasip Gaberje v Lendavi

"Namen investicije je zaščita celotnega urbanega dela naselja Benica pred škodljivim delovanjem visokih voda, kar bo poleg gradnje prečnega nasipa Benica, doseženo tudi z dograditvijo visokovodnega nasipa Gaberje na odseku od roba k.o. kot pa vse do ceste Mursko Središče – Lendava. Dograditev obstoječega zemeljskega visokovodnega nasipa bo potekala po obstoječi trasi visokovodnega nasipa.

Oblika dograjenega nasipa bo sledila obstoječemu trapeznemu profilu. Na zračni strani visokovodnega nasipa se bo izvedla servisna pot. Na obstoječih komunikacijskih poteh bodo izvedene prehodne rampe s prilagoditvijo višine na krono nasipa in ustreznimi nakloni.

Ocenjena vrednost projekta znaša 1.411.066,37 EUR z DDV," so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Visokovodni nasip v Gornji Radgoni

Z rekonstrukcijo obstoječega dotrajanega in prenizkega visokovodnega zemeljskega nasipa se bo zagotavljala večja poplavna varnost mesta Gornja Radgona pred škodljivim delovanjem voda. Za izbiro primerne projektne rešitve je bilo v okviru študij preverjanih več variant, vendar se je izmed vseh z vidika umestitve v prostor in ekonomskega vidika za najprimernejšo izkazala varianta z nadvišanjem obstoječega zemeljskega visokovodnega nasipa. Z upoštevanjem nivelete struge je predvideno nadvišanje nasipa za cca 40 cm do 60 cm na dolžini cca 1682m.

Ocenjena vrednost investicije znaša 1.837.339,75 EUR z DDV.

Projekta bosta financirana iz Sklada iz vode.

*Fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.