https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Grossmannov festival iz Ormoža tokrat še v Ljutomer

15.07.2020 ob 16:00  

Včeraj zvečer se je z otvoritveno slovesnostjo in projekcijo slovenskega filma pričel ljutomerski del festivala Grossmann.

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki se je najprej odvijal v Ormožu, se je včeraj preselil tudi v Ljutomer. Na Glavnem trgu sta med drugim spregovorila programski direktor festivala Tomaž Horvat in podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič.

Med 28 celovečerci, ki jih letos prikazujejo na festivalu, se jih pet poteguje za nagrado hudi maček. Poleg filmskega programa pa v Galeriji Anteja Trstenjaka potekata tudi razstavi Zorana Smiljanića in Roberta Juraka. Več o samem programu si lahko preberete tudi tukaj

Festival, ki je v preteklosti privabil številna svetovno znana imena iz sveta filmske industrije, je letos zaradi ukrepov proti okužbam s koronavirusom, nekako v okrnjeni različici. Odpadejo koncerti, vsi javni dogodki, kot je priljubljena Zombi parada in Grossmanova tržnica in degustacije vin. Sicer pa si lahko obiskovalci na letošnjem že 16. festivalu ogledajo 28 celovečercev, 30 kratkih filmov in sedem glasbenih dokumentarcev iz 27 držav.

Prvega so si lahko ogledali že včeraj, saj je bila tokratna slovesna otvoritev namenjena projekciji  slovenske kriminalke Vsi proti vsem. Med samimi gosti so bili režiser filma Andrej Košak in producent Zoran Dževerdanović ter igralci Vlado Novak, Jure Ivanušič in Uroš Potočnik. V samem filmu, ki govori o političnih igrah in korupciji, ki se pletejo v ozadju volitev, je svojo zadnjo vlogo odigral tudi Peter Musevski. 

V atriju Mestne hiše je ob 22. uri nato potekala še projekcija filmov Na fantastični strani Alp z gostom režiserjem Janezom Juhom, ob 23. uri pa je na Glavnem trgu sledila še kanadska komedija Aquaslash.

Festivalske nagrade bodo podeljene v soboto. Pomemben del Grossmana pa je še vinski program, kjer lahko obiskovalci izbirajo med petimi prleškimi vini. Vino bodo zaradi koronavirusa preizkušali za zaprtimi vrati in na koncu tudi letos razglasili prejemnika naslova vinski šampion hudi maček.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2020 ob 16:23 Franc gost

      Nic drugo kak maskarada, ki zapravlja nas denar

      23 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2020 ob 16:37 Tina gost

      In pijancevanje, samo direktorja si poglednite, zapit in prekajen.

      20 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2020 ob 18:29 Risto Kubura gost

      Tako je!!!!!

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2020 ob 18:34 gost

      Kdo je direktor ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.07.2020 ob 19:39 domačin gost

      vse tole je res samo ena velika farsa! delanje norcev iz norcev škoda denarja za tega neumnega grosmana!

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.07.2020 ob 20:41 gost gost

      in pacient z agresorsko zvezdo, a lahko pridem z enakim simbolom kljukastim krizem, je lepsi po obliki? bedaki.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2020 ob 22:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Pa prijdi,ti odpad našega naroda,ti smet svojuga pukulejna,ti mrcina,gnoj nas,ti gnoj.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.07.2020 ob 7:21 gost gost

        agresorska zvezda in kljukasti križ je eno in isto. Vidimo, da je med obiskovalci bilo tudi nekaj pristašev okupatorja in morilcev slovenskega naroda in otrok. Smrt komunizmu, svoboda narodu.

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.07.2020 ob 21:57 Pišta gost

      Saj Grossmann neje bija neumen, neumnega so naredili v zadnjih 10 letih.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.07.2020 ob 9:15 Simona gost

      Žal je res tako. Nekateri pridemo, ker bi si radi ogledali FILM, kako če v ozadju za šanki visijo pijančki, tudi organizatorji festivala in se na veliko smejijo, klepetajo, kako naj v miru pogledas? Se strinjam, Grosmann je žal ratal sprevržen, res skoda vsega denarja.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.07.2020 ob 15:29 Trg gost

      V Ljutomeru žal brez šanka ne gre. Čisto ste se pokvarili, res škoda denarja za te pijanke. Če je filmski festival naj to tudi bo, brez šanka. Kako naj gledaš film, če se pri šanku razgraja. Vidiš ljudi, ki so po obnašanju ostali najstniki, čeprav so že kar v letih. Veliko jih je sredi dneva totalno zadetih. Groza. Še dobro, da ni kao koncertov, ki si to ime sploh ne zaslužijo. Samo enkrat in nikoli več. V kleti neko žaganje, nekaj se jih razmetavle, ostalo pa po kotih leži totalno zadeto.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.07.2020 ob 16:28 Ormožanka gost

      Ne morem verjeti, da imate tako slabo mnenje o tem festivalu!??? 16-ti po vrsti je in vrhunsko organiziran. Ljutomeru je prinesel veliko prepoznavnost, da ne govorim o izboru filmov, o vrhunskih gostih, o obfestivalskih dejavnostih... Je treba priti pogledat, ne pa natolcevati in žaliti. To, da se pije in veseli pa ni nič nenavadnega: prvič, greza festival filma in vina, drugič pa saj se na gasilskih in podobnih veselicah tudi pije in razgraja, mar ne??

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.