https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ob dopustovanju ne pozabite na varnost

31.07.2020 ob 15:00  

Julij in avgust sta meseca, ko se nas večina odpravi na zaslužen dopust in potovanja. Pred odhodom pa je potrebno poskrbeti za zaščito doma pred vlomilci in tudi za požarno varnost. Previdni moramo biti tudi na poti in v kraju počitnikovanja.

Za lastno varnost lahko največ stori posameznik sam, in sicer z oblikami samozaščitnega ravnanja s katerim zmanjša možnost, da postane žrtev kaznivega dejanja.

V zadnjem času je policija obravnavala povečano število vlomov v stanovanjske hiše in stanovanja. Da se to ne bi zgodilo tudi vam, policisti opozarjajo, da »prilika dela tatu«. Vlomilec bo namreč raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše.

Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu, ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno vabljiva za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop (na primer zaboji, lestev, ki omogoča dostop do drugače nedosegljivih oken, ipd.), vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje …

Preden zapustite objekt (hiša, stanovanje, poslovni prostor …), zato preverite, ali so okna zaprta, vrata zaklenjena, da v bližini ni orodij, s katerim bi si lahko nekdo pomagal pri nasilnem vstopu. Glede na primere, s katerimi se policisti srečujejo, je še najučinkovitejše, da osebe, ki se jim zaupa (sosedi, prijatelji …) vedo, kdaj lastnika ni doma.

Ob specifični situaciji, ko se marsikateri državljan odpravlja na dopustovanje in izlete po Sloveniji, policisti opozarjajo tudi na problematiko vlomov v vozila. Parkirišča so poleti polna vozil ob večjih turističnih centrih, ob morju, gorah, toplicah in drugih turističnih krajih.

Zato policisti ponovno pozivajo ljudi, naj v vozilih, niti v prtljažnikih, ne puščajo vrednih predmetov. Še hitreje pa postanejo vozila tarča tatov, če bodo vredne stvari odložene na vidnih mestih. Priprto okno zaklenjenega vozila je prava vaba za priložnostne tatove. Z malo truda in že v nekaj sekundah lahko odprejo vaše vozilo, v katerem imate morda mobitel, denarnico, torbico ali kovček.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2020 ob 18:09 gost gost

      A ni na dopustu, ne dopustovanju !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.