https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Julija Fajhtinger predstavlja svojo avtorsko skladbo Sanje

24.07.2020 ob 19:00  

Mlada kantavtorica Julija Fajhtinger predstavlja svojo novo skladbo Sanje.


Julija Fajhtinger, ki ustvarja pod umetniškim imenom Julie, je mlada kantavtorica, magistra profesorica glasbe in glasbenica, ki ustvarja z različnimi izvajalci. Nastopa  s skupino Happy Vibe in je back vokalistka, kitaristka in klarinetistka v bendu Tinkare Kovač. Poučuje na Akademiji za glas, skupino otrok na Madžarskem in na Glasbeni učilnici Apolonya.

Skladba Sanje, kot je sporočila Julija, na nek način predstavlja njeno življenje: »Obdobje, ko sem odraščala, raziskovala, spoznavala sebe in svet. Pustila sem jo v taki obliki, kot sem jo napisala kar nekaj let nazaj. Zato, ker mi je v življenju všeč ravno ta iskrena preprostost. Tako kot sem sama vztrajala in rasla, tako k temu nagovarjam tudi vse ljudi.«

˝Samo iz srca se lahko dotaknemo neba. Vzemimo si čas za sanje, nasmejani odplavajmo vanje,˝ je njeno sporočilo.

Samo besedilo, kot je dejala je nastalo zelo dolgo nazaj: »Ko sama še nisem bila razvita ne karakterno, ne glasbeno. Vsaj čutila nisem tako. V življenju želim slediti temu kar si želim in naredim vse kar je v moji moči, da rastem, se izobražujem in se razvijam na svojem področju. Besedilo skladbe govori o sanjah. Te sanje so zame nekaj kar rada počnem in v tem neznansko uživam. Seveda pot ni lahka. Potrebno se je prepustiti procesu, z vzponi in padci, in samo delati to kar nas veseli. Ne glede na to kaj nam govorijo drugi ljudje.«

Videospot posnela v Angliji

Za inštrumente in celotno audio produkcijo je poskrbel Tilen Sapač. Videospot pa je bil posnet v Angliji na znamenitih klifih 7 sisters, kjer je čudovite utrinke s telefonom posnel Sapač.

 »Želela sem brezmejnost, nebo, klife. Vse zasluge za posnetke in izdelavo videa pa gredo Tilnu, ki je povezal najino potovanje,« je še dejala Julija. Ob tem pa dodala, da ji skladba  predstavlja začetek nečesa novega. »Začetek moje samostojne glasbene poti. Z lastnim sporočilom in z glasbo. Na tak način kot čutim sama,« je zaključila.

*Foto: Julija Fajhtinger

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2020 ob 18:45 gost

      Koliko rur pušenje?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2020 ob 20:20 gost

      Đulo treba trgati z kitof

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.07.2020 ob 21:44 gost

      na bruhanje mi je šlo ob poslušanju te pesmi

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.07.2020 ob 12:41 gost

      Julija kelko računaš fukanje?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.