https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V središču mesta na ogled ulična razstava fotografij »stare Sobote«

18.07.2020 ob 9:00  

Ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota, je bila na Drevoredu Martina Luthra v središču mesta postavljena na ogled ulična razstava z naslovom: Murska Sobota skozi objektiv Jožeta Kološe-Kološa.

 

Spominska razstava ob 100. obletnici rojstva soboškega fotografa zajema slike iz 50., 60. in 70. let 20. stoletja, iz stalne zbirke Pomurskega muzeja Murska Sobota, kjer je vsa njegova zapuščina hranjena v Kološevem kabinetu umetniške fotografije.

Jože Kološa je v svojih številnih fotografijah zapustil spomin na rodno mesto in pokrajino, z umetniškim snovanjem pa v slovenski prostor prinašal nove, sodobne tokove umetniške fotografije.

V njegovem bogatem življenjskem opusu so ohranjene podobe mestnih ulic, zgradb in življenja v Murski Soboti, kot je bilo nekoč in so za marsikoga prijeten spomin, ki pričara nostalgijo za nekdanjimi časi.

V zgodnji jeseni bo v Pomurskem muzeju pripravljena tudi spominska razstava s pregledom vseh njegovih ustvarjalnih ciklov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.