https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ekipa OK Ljutomer zmagovalec poletne lige v odbojki na mivki

22.7.2020  

S finalnim turnirjem, ki je bil odigran v soboto, 11. julija, se je končala 15. sezona poletne lige v odbojki na mivki za mešane postave Športne zveze Ljutomer.

Štirinajst sodelujočih ekip se je najprej pomerilo na treh kvalifikacijskih turnirjih nato pa še na zaključnem turnirju za končna mesta od 9 do 14 in finalnem turnirju za mesta od 1 do 8.

Največ odbojkarskega znanja je prikazala ekipa OK Ljutomer v postavi: Boris Smodiš, Luka Smodiš, Niko Vogrinec, Monika Panič, Nika Kosi, Nuša Pušenjak in Lana Bukovec, ki je drugo leto zapored osvojila ligo in s tem tudi prehodni pokal. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Cven, tretje pa ekipa Mladi upi iz Pristave.

Že v predtekmovalnih skupinah se je videlo, da so ekipe zelo izenačene in da bo boj za končna mesta napet vse do konca. Po treh predtekmovalnih turnirjih je so se iz skupine A med 8 finalistov uvrstile ekipe Mladi upi, ki so po 12 tekmah zbrali 23 točk, ŠD Stanica z 17 točkami, ŠD Križevci s 16 točkami in ŠRD Kostanjevica II s 16 točkami.

Iz skupine B pa so si najboljše izhodišče priigrali OK Ljutomer s 23 točkami, sledile so ekipa ŠRD Kostanjevica I z 18 točkami, ŠD Cven s 17 točkami in ŠD Pristava s 16 točkami.

V nedeljo, 5 julija, je na ljutomerskem kopališču potekal zaključni turnir, kjer so se ekipe, ki so v obeh predtekmovalnih skupinah zasedle mesta 5, 6 in 7, pomerile za končne uvrstitve od 9. do 14. mesta. Zmago na turnirju in končno 9. mesto v ligi je osvojila ekipa ŠD Radomerje, ki je zbrala 10 točk, sledile so ekipe Kül 8 točk, ŠRD Banovci 7 točk, Spodnje Krapje 5 točk, Pürga team 2 točki in Deca 0 točk.

Na finalnem turnirju, ki je potekal v soboto, 11. julija, na letnem kopališču v Ljutomeru, se je pomerilo 8 najboljših ekip po predtekmovalnih turnirjih. Končno mesto od 8 do 9 sta osvojili ekipi ŠD Križevci in ŠRD Kostanjevica II, ki sta na finalnem turnirju zabeležili po dva poraza. Mesti od 5 do 6 sta osvojili ekipi ŠD Pristava in ŠD Stanica z eno zmago in dvema porazoma. Tako so se v polfinale uvrstile ekipe ŠD Cven, Mladi upi, OK Ljutomer in ŠRD Kostanjevica I.

Prva polfinalna tekma med ekipama ŠD Cven in Mladi upi je postregla z zelo zanimivo in napeto tekmo. Prvi niz se je končal z 31:29 v korist Mladih upov, v drugem so slavili Cvenarji z 21:15. Tako je sledil tretji niz, kjer so na razliko 16:14 zmagali ŠD Cven in se tako uvrstili v veliki finale. V drugi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi OK Ljutomer in ŠRD Kostanjevica I. Branilci naslova so dobili oba niza (21:12, 21:17) in tako napovedali pohod po nov naslov.

V tekmi za končno tretje mesto je ekipa Mladi upi premagala ŠRD Kostanjevico I z rezultatom 2:0 (21:13, 21:19) in tako osvojila pokal in medalje. Kmalu za tem je pričelo močno deževati, zato se je finalna tekma prestavila na naslednji dan. V nedeljo so se zbrali igralci ŠD Cvena in OK Ljutomera in odigrali finalno tekmo. Tekmeca sta se pred tem srečala že dvakrat v skupinskem delu in četrtfinalni tekmi, vselej pa so bili boljši OK Ljutomer. Prvi niz so branilci naslova suvereno dobili z rezultatom 21:11. V drugem nizu je bila zgodba povsem drugačna saj so Cvenarji gladko dobili niz z rezultatom 21:10. Tako je sledil odločilni tretji niz, kjer sta se ekipi ves čas izmenjevali v vodstvu in bili ves čas izenačeni. Na koncu so več zbranosti prikazali igralci OK Ljutomera, ki so slavili na razliko z rezultatom 17:15 in tako še drugo leto zapored osvojili ligo. S tem so tudi prejeli prehodni pokal, kateri pa ostane v njihovi trajni lasti, če ga osvojijo še naslednje leto.

Pokale, medalje in zahvale je podelil član predsedstva Športne zveze Ljutomer Dejan Kolarič.

Končne uvrstitve:

1. mesto: OK LJUTOMER

2. mesto: ŠD CVEN

3. mesto: MLADI UPI (Pristava)

4. mesto: ŠRD KOSTANJEVICA I (Stara Cesta)

5. - 6. mesto: ŠD STANICA (Podgorci)in ŠD PRISTAVA

7. - 8. mesto: ŠRD KOSTANJEVICA II (Stara Cesta)in ŠD KRIŽEVCI

9. mesto: ŠD RADOMERJE

10. mesto: KÜL (Ljutomer)

11. mesto: ŠRD BANOVCI

12. mesto: SPODNJE KRAPJE

13. mesto: PÜRGA TEAM (Mala Nedelja)

14. mesto: DECA (Ljutomer)

Foto: Športna zveza Ljutomer

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.