https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Oberdixie Band nastopil na Soboškem poletju

Murska Sobota, 18.07.2020 ob 6:00  

Včeraj, 17. julija, je na Trgu kulture v Murski Soboti, v sklopu Soboškega poletja, nastopila skupina Oberdixie Band.

Zasedbo Oberdixie Band sestavljajo: Dominik Krajnčan – trobenta, Tomaž Zevnik – klarinet, Marjan Petrej – trombon, Gašper Kržmanc – bendžo, Goran Krmac – tuba, Jani Šalamon – bobni.

Novopečena šestčlanska slovenska zasedba akademsko izobraženih vrhunskih glasbenikov Oberdixie band združuje glasbo bratov Avsenik in dixie, glasbo iz zgodnjega obdobja jazza New Orleansa. Obe glasbi izhajata iz istih korenin in čeprav v različnih časih in prostorih, obe budita enako radostne občutke duševne odrešitve, kot jih lahko pričara le velika umetnost, kar glasba Avsenikov seveda je. Dixieland pa predstavlja začetek velike umetnosti, imenovane jazz, ki je nastala v pristaniškem talilnem loncu, imenovanem New Orleans. Kombinacija obeh žanrov je unikatna tako na našem trgu kot v svetovnem merilu. Glasbeniki so v dixie preoblekli največje uspešnice bratov Avsenik, kot so na Na Golici, Lepo je biti muzikant ali Na Robleku. Leta 2018 je izšel njihov album Oberdixie, ki je naletel na odlične odzive.

 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.