https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Unovčenih že skoraj 150.000 turističnih bonov, po obiskanosti izstopa tudi pomurska občina

21.07.2020 ob 6:00  

V prvem mesecu uporabe turističnih bonov, od 19. junija do 19. julija, je bilo unovčenih nekaj manj kot 150.000 bonov v skupni vrednosti 20,5 milijona evrov.


Največ bonov je bilo izkoriščenih v poletnih turističnih destinacijah - na Obali, na Gorenjskem in v Posočju, tudi v termah.

Med občinami izstopajo Portorož, Izola, Moravske Toplice, Kranjska Gora in Podčetrtek.

Doslej je bilo 44 % bonov uporabljenih za hotelsko namestitev, 20 % v apartmajih in 10 % v kampih. Največ bonov je bilo izkoriščenih v portoroškem hotelu Histrion. Terme Vivat iz Moravskih Toplic so na desetem mestu.

Vir: FURS

Glavnina bonov je uporabljenih za nastanitev do sedem dni, pri čemer jih je bilo doslej največ unovčenih za od dve do štiri nočitve, za podaljšan konec tedna.

 

Vir: FURS

Skupno je bone doslej unovčilo 130.000 upravičencev, kar pomeni, da nekateri bon izkoristijo v več delih - takšnih je bilo doslej okoli 40 odstotkov upravičencev. V povprečju je izkoriščen bon v višini 140 evrov.

Veliko je zanimanje tudi za informacije, ki jih Furs posreduje prek klicnega centra. Doslej je 30 uslužbencev Fursa odgovorilo na 15.000 klicev in 1500 elektronskih sporočil, piše STA.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je z izvajanjem ukrepa zadovoljen in napoveduje, da bodo do konca poletja pripravili načrt za dodatno spodbujanje gospodarstva.

Minister Počivalšek je na novinarski konferenci ocenil, da so ljudje ukrep sprejeli za svojega. Na to po njegovih besedah kaže tudi izraz za bone, ki se je prijel med ljudmi - "počivavčer". "Če se ljudje šalijo na ta račun, s tem smislom za humor kažemo na pozitiven odnos do ukrepa," je ocenil.

"Po enem mesecu se kaže, da je ukrep zelo priljubljen med ljudmi, da so ga sprejeli za svojega, da ga razumejo kot smiselnega. Na drugi strani, glede ponudnikov, smo se hitro odzvali na pozive tistih, ki so ostali zunaj ukrepa, tako da sedaj velja za vse ponudnike turističnih namestitev, tako stalne kot sezonske," je dodal minister.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2020 ob 12:44 gost

      GNOJI SDS IN SMC LAŽETE IN NAPIHUJETE O IZKORIŠČANJU BONOV.ZELO MALO BODO BONE KORISTILI LJUDJE IZ GORIČKEGA IN STAREJŠI. ZELO KMALU BOMO MI TE BONE VRAČALI Z OBRESTMI KAKOR TUDI POMOČ V OBLIKI EUR ---------LJUDJE TA VLADA ŽELI ZMAGATI NA VOLITVAH IN TAKRAT BOM O VRAČALI Z OBRESTMI ----------NAŠI PRAVNUKI BODO VRAČALI JANŠEVE IDIOTSKE POTEZE----------IZGINE NAJ IZ SLOVENIJE ZA VSE VEČNE ČASE------SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE-------IDIOT.

      18 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2020 ob 14:24 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Eno pa drži,kjer je Ivan,pejnezi svalüvleju.Ge pa je te njeguv bratec Rajkec,te pa bou....

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2020 ob 12:54 gost

      S temi boni zakrijejo svoje kraje da bo raja kao zadovoljna. Da jih nihče nebo vprašal kam so dali denar kroga je Evropa dala za okrevanje. Zdaj pa njim prezidente prinese drugo rundo iz Evrope mi bomo pa z obrestmi do neba lepo vračali.

      14 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.07.2020 ob 20:40 D gost

      pijše za Terme Vivat iz Moravskih Toplic, priložena pa slika iz Term 3000....... a jaj jaj...

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2020 ob 8:31 gost

      Gnoj si ti prvi gost.Takega bedaka ni nikjer samo še v stranki levica najdeš take bumbare kot si ti.Praviš da TA VLADA želi zmagati na naslednjih volitvah.TA VLADA ali SDS BO ZAGOTOVO DOBILA NA NASLEDNJIH VOLITVAH.Nikjer ne omenjaš KOLIKO JE NEPOVRATNIH sredstev,samo stunjaš brez veze,PREKLETI SOCIALAŠ.Rajši se DELAT SPRAVI,prekleti manjak nej ka že celi život mamico dojiš.Gnoj socialasti ,ti izgini iz SLO ker je lenuhov že itak preveč. Manjak lenuh gnoj ...............................

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2020 ob 8:50 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,ti desnonemoralno živčen,ti pa seveda delaš,za blagor Ivana in SDS.Samo bedaki zavedeni("sitnozuba stoka"),éceki cuzasti,samo vi delate.Transportiraj se ti kam ven,npr.k Orbani,tukaj je že preveč desne gnojšnice.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.07.2020 ob 20:21 Komunajzar šalabajzar gost

      Kaj se vi levuharji toliko sekirate kdo bo ta denar vračal? Vi levaki sigurno ne, ker itak še nikoli niste delali,.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2020 ob 12:53 963 gost

        Me prav zanima od kod to, da levičarji ne delajo. Zanimivo, da so vsi prejemniki sociale, ki jih jaz poznam, desničarji, niti en levičar. Je pa tudi res, da so levičarji zaposleni na odgovornejših delovnih mestih, ker so tudi višje izobraženi. Pa ne me spet napadat z vašimi vulgarizmi in brezargumentiranimi floskulami, ki samo potrjujejo zgoraj napisano. Sori, tako pač kažejo raziskave in statistika.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.07.2020 ob 20:26 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Dokler boste desni dejlali za nas levičarje, se jaz ne bom sekiral. Jaz imam lepo borčevsko penzijo ki mi jo je moj dedek skomandiral ka je bil v udbi.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.08.2020 ob 11:30 gost

      GNOJI DESNIČARSKI Z JANŠO NA ČELU JE SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE.VSA TA DENARNA ----POMOČ, SE BO MORALA VRAČATI Z OBRESTMI. TA DENARNA POMOČ---------------------JE VOLILNI BOJ---------VRAČALI BODO ŠE NAŠI PRAVNUKI, ČE BO ŠE SLOVENIJA OBSTAJALA. IDIOTI JANŠEVI POBERITE SE NA MADŽARSKO K ORBANU KAMOR TUDI SPADATE. TO JE RESNICA.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2020 ob 10:02 gost

      gost 11:30 stvarno si GNOJ.Tvojo pamet bojo vračili pravnuki.ZAKAJ ne omeniš da je 6,6 miliard NEPOVRATNIH srdstev.Zato ker si levuharski gnoj ki SMRDI daleč naokoli.Prekleti smrdljivec levuharski- - -crkni že enkrat z svojimi zavajanji vred.Mi lahko gremo na Madžarsko brez problemov - kam pa lahko gredo komunisti.Muli v rit ,tam vam je tudi mesto.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.