https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Zlate medalje za ekipo Bunčan

26.7.2020  

V krstni sezoni poletne lige v odbojki na mivki za mlade Športne zveze Ljutomer, za učence in učenke letnik 2005 in mlajše, je nastopalo 6 ekip, ki so se najprej pomerile na treh predtekmovalnih turnirjih po sistemu vsak z vsakim, dva kroga.


Po predtekmovalnem delu so si najboljše izhodišče priigrali ekipa Bunčani, ki so zbrali 17 točk, prav toliko kot drugo uvrščena ekipa Mota CB. Tretje mesto so zasedli Najjači iz Ljutomera z 12 točkami, četrto Pürga iz Male Nedelja z 10 točkami, peto mesto ekipa B2 iz Bunčan s 5 točkami in šesto mesto OK Ljutomer s 4 točkami.

Na finalnem turnirju, ki je potekal v ponedeljek, 20. julija, v Biotermah Mala Nedelja so se ekipe borile za osvojitev naslova prvaka v ligi. Končno šesto mesto je osvojila ekipa OK Ljutomer, peto pa ekipa Pürga. V polfinale so se uvrstile ekipe: Mota CB, Bunčani, Najjači in B2.

V prvem polfinalu so bili Bunčani prepričljivo boljši od Mote CB saj so zmagali z rezultatom 2:0 (15:4, 15:5). Tudi drugi polfinale je bil hitro odločen. Ekipa Najjači je premagala B2 prav tako z rezultatom 2:0 (15:7, 15:11).

Sledila je tekma za tretje mesto, kjer so ekipa B2 tesno z 2:1 (15:13, 9:15, 15:13) premagali ekipo Mota CB in tako so igralci: Rene Raj, Lan Legen, Brina Gönter, Niko Rakar in Maša Škrget osvojili bronaste medalje.

V velikem finalu sta se pričakovano pomerili favorizirani ekipi Bunčani in Najjači. Prvi niz so dobili Najjači, nato pa so Bunčani pripravili preobrat in slavili z 2:1 v nizih (12:15, 15:11, 15:8).

Srebrne medalje so tako osvojili igralci in igralke ekipe Najjači: Klemen Puconja, Aljaž Puconja, Tejo Žuman, Tijan Pisar, Lana Bukovec, Miša Kreft, Patrik Kuzma in Lucija Leštan.

Zlate medalje in naslov zmagovalca 1. sezone poletne lige v odbojki na mivki za mlade pa je pripadel ekipi Bunčani v postavi: Nik Legen, Nina Rakar, Lena Lang, Tia Lovrenčec, Barbara Celec in Alja Anželj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.