https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

23.07.2020 ob 18:30  

Ta konec tedna se bodo v Pomurju zvrstili različni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Dogodki v petek, 24. julija

V petek 24. julija bodo v Muzeju Špital v Gornji Radgoni ob 16. uri potekale Muzejske delavnice, namenjene otrokom od 5. do 12 leta starosti. Cena je 3 evre na osebo.

Na trgu svobode bo v Gornji Radgoni potekal še koncert Vlada Kreslina v okviru Radgonskega poletja. Koncert se bo pričel ob 20. uri, vstop je prost.

Organizatorji so zapisali, da bodo koncert poskušali v vsakem primeru izpeljati, če ne bo ravno kakšnega res orkanskega neurja. Glede na vremensko napoved pa vam vendarle toplo priporočajo, da za vsak slučaj s sabo vzamete dežnike.

V okviru Soboškega poletja bi moral danes na Trgu kulture v Murski Soboti ob 21. uri potekati koncert zasedbe Tango Story s mezzosopranistko Ireno Yebuah Tiran, a je bil  zaradi napovedanega slabega vremena, prestavljen v Gledališče park. Mednarodno uveljavljeni glasbeniki vas bodo popeljali od starega tanga vieja iz gostiln in bordela do klasičnega modernega tanga – tanga nueva.

 

Na Grajskem dvorišču v Murski Soboti bi ob 21. uri moral potekati še koncert zasedbe Okustični, ki pa je bil zaradi slabega vremena prestavljen na 7. avgust.

Dogodki v soboto, 25. julija

Na trgu kulture v Murski Soboti bo ob 10. uri za najmlajše potekala lutkovna predstava O psičku in muci.

Na gradu Negova pa so za otroke pripravili Apolonijine zeliščarske delavnice s pričetkom ob 16. uri. Otroci bodo tako spoznali marsikatero zanimivost iz sveta zelišč, delavnice pa bo izvajala Tjaša Lipič. Potrebne so predhodne prijave.

 

V Moravskih Toplicah bo ob 19.30 uri pod zvezdastim šotorom na zelenici nastopila Etno skupina Veški dečki. Igrajo prekmursko, dalmatinsko, starogradsko, narodno-zabavno in zabavno glasbo, obljubljajo, da bo pestro in doživeto.

V Letnem odru gledališke in koncertne dvorane Lendava pa bo ob 20. uri potekal koncert Severe in Gala Gjurina. Severo in Gala druži podoben okus za glasbo ter dojemanje glasbe kot živega organizma – vsaka skladba vsakič zveni drugače, izvaja se v živo ter se skoraj neopazno spreminja, pretvarja in odrašča.

Na Grajskem dvorišču v Murski Soboti bo ob 20. uri potekala Dnevna soba s posluhom, ki bo namenjena Hip hop glasbi. Na repertoarju bodo: Slick Rick, Rakim, Public Enemy, Krs One, Beastie Boys, Run DMC, De La Soul, A Tribe Called Quest, Wu Tang Clan, Epmd, Mobb Deep, Smif-n-Wessun, Sean Price ter izbor celotne ex. Yu hiphop scene.

Na Skritem dvorišču v Murski Soboti pa bo zvečer ob 21. uri nastopila zasedba Mia Žnidarič Trio. Mia Žnidarič je ena prvih jazzovskih pevk v Sloveniji, ki je poskrbela, da je v slovenščino preveden širok nabor jazzovskih standardov. V njenem podajanju jazza je slišati sledove Elle Fitzgerald, v njenih folkmelodijah zazvenijo odmevi Joni Mitchell. Zraven nje bosta nastopila David Jarh na trobenti in Steve Klink za klavirjem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2020 ob 17:55 Jfnyo gost

      Zanimivo, kak so vsi tej naši izvajalci mednarodno uveljavljeni. Čudno, ka te silijo v nekšo malo Soboto. Svejt je velki, kak gli Sobota?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.