https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Gledališče Park tokrat v ritmih tanga

25.07.2020 ob 6:00  

V Gledališču Park je sinoči v okviru Soboškega poletja v ritmih tanga nastopila zasedba Tango Story, ki se jim je pridružila priznana mezosopranistka Irena Yebuah Tiran

 

Tango Story je s svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovićem nastopil na največjih odrih v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini ter imel zelo uspešno turnejo v ZDA. Tokrat je bil zaradi slabega vremena iz murskosoboškega Trga kulture prestavljen v Gledališče park, a kljub temu pričaral čarobno vzdušje s pridihom argentinskega tanga.

Nastopila je vrhunska zasedba z virtuozom na harmoniki Borutom Zagoranskim, izvrstnim violinistom Matijo Krečičem, legendarnim kontrabasistom Luko Gaiserjem, multiinstrumentalistom Markom Korošcem ter pianistom in umetniškim vodjem Mladenom Delinom.

Mednarodno uveljavljeni glasbeniki so obiskovalce popeljali od starega tanga vieja iz gostiln in bordela do klasičnega modernega tanga – tanga nueva. Slišali so znane skladbe, kot so A. Piazzolle, in tradicionalne uspešnice Carlosa Gardela. Pevska gostja je bila mednarodno uveljavljena mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran.

Zasedba: Borut Zagoranski – harmonika, Matija Krečič – violina, Mladen Delin – klavir, Marko Korošec – kitara, Luka Gaiser – kontrabas, Irena Yebuah Tiran – glas.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.