https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

30.07.2020 ob 16:45  

Danes in prihajajoči konec tedna se bodo v Pomurju zvrstili števini dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.


Dogodki v četrtek, 30. julija

Prijetno in doživeto bo danes ob 19.30 v Moravskih Toplicah, na zelenici v središču kraja, kjer je na sporedu Etno četrtek. Nastopila bo veteranska folklorna skupina KUD Beltinci s pozvačinon. S svojimi izvirnimi plesi, ki jih spremlja ljudska glasba na cimbalah, violini in drugih inštrumentih, bodo poskrbeli za obujanje spominov na nekdanje stare čase.

V Murski Soboti bo na Skritem dvorišču ob 21. uri potekal literarno glasbeni večer Beletrininih trubadurjev s Tinkaro Kovač. Pridružila se ji bosta tudi Sobočanka Julija Fajhtinger (glas, akustična kitara) in Italijan Giovanni Toffoloni, na bas kitari. V okviru Knjižnice pod zvezdami bodo gostili Bronjo Žakelj, avtorico literarnega prvenca Belo se pere na devetdeset, ki je prejel nagrado za najboljši roman leta – Kresnik 2019. Z njo se bo pogovarjala doc. dr. Eva Premk Bogataj.

Dogodki v petek, 31. julija

V Moravskih Toplicah bo na zelenici v centru pod zvezdastim šotorom ob 19.30 uri nastopila Romska zasedba Romano Glauso. Ustvarjajo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa. Vsekakor, prihaja temperamenten in strasten večer odlične romske glasbe.

V okviru Radgonskega poletja bosta na Trgu svobode ob 20. uri nastopila Samuel Blues in Miha Erič. Sta izvirna in nadarjena glasbenika s poudarkom na blues rocku.

Na Soboško poletje pa tokrat ob 21. uri prihaja zasedba King Foo z zasedbo: Rok Golob – bobni, Aleksandra Josić – glas, Peter Hudnik – kitara, Matej Sušnik – kontrabas. King Foo so trenutno ena izmed najhitreje vzpenjajočih se skupin na slovenski glasbeni sceni, ki osvaja tudi tujino.

Dogodki v soboto, 1. avgusta

Za najmlajše so v Murski Soboti na Trubarjevem drevoredu v mestnem parku od 9. do 12. ure pripravili Otroški bolšjak. Otroci lahko prinesejo uporabne/nepoškodovane igrače, dežnike, opremo, knjige, športne pripomočke. Za otroka, ki bo prodajal/menjal stvari je potrebna predhodna prijava do petka, 31. 7. 2020 na št.: 051 618 064.

V okviru Soboškega poletja bo zjutraj ob 10. uri na Trgu kulture potekala tudi predstava Lutkovnega gledališča Pupilla, ki govori o medvedku Puju.

V Moravskih Toplicah pripravljajo v soboto Festival Dišeči bezeg, ki bo potekal od 17. ure dalje. V okviru Etno-kulinarične prireditve bodo predstavljene kulinarične dobrote iz bezga, ponudniki na turistični tržnici in ustvarjalne delavnice za otroke.

V soboto se lahko odpravite tudi v Kančevce, kjer boste lahko podrobneje spoznali svet netopirjev. Pripravljajo namreč dan odprtih vrat razstave »Preživeti z netopirji«, ki bo potekal v stari šol pri Domu duhovnosti. Razstava bo odprta med 10. in 17. uro.

Ob 18. uri bo v Murski Soboti na grajskem dvorišču potekal 4. sejem starih stripov. Tokratnji posebni gost sejma bo Zoran Smiljanič, ki bo predstavil nov strip Črni plamen: Požig Narodnega doma v Trstu Po sejmu bo potekal še filmski večer na velikem platnu, predvajali bomo komedijo- vestern BANDIDAS (2006).

Na Skritem dvorišču bo ob 20. uri nastopila skupina Steffano Bedetti Group feat. John Riley, v kateri so združena nekatera največja imena glasbenega sveta – Stefan Bedetti, eden najboljših evropskih saksofonistov, John Riley, legendarni ameriški bobnar, Ratko Zjaca, hrvaški kitarist z veliko mednarodnimi diskografskimi nagradami, in Renato Chicco, eden največjih velikanov jazza in fenomenalen organist. Glasbeniki najvišjega ranga v Evropi navdušujejo poslušalce z izvirno kombinacijo saksofona, kitare, orgel in bobnov. 

V Lendavi pa bo ob 20. uri na letnem odru gledališke in koncertne dvorane nastopila zasedba EDNA, ki jo sestavljajo Tjaša Cigut (vokal, klavir), Kristian Majcen (kitara), Luka Ščavničar (kontrabas), Jasmina Dajčman (saksofon), Blaž Korez (tolkala). ÊDNA so kreativni glasbeni "stroj" kjer se srečujejo ljudska pesem, unikatnost, glasbene ideje brez meja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2020 ob 17:38 Fhk gost

      Kakši superlativi. Nemren vrvati ka se samo v enon vikendi vse to odvrti v Pomurju.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2020 ob 20:47 gost

      Edna--tej su za modrijaše ka so oni sami takši! Brez veze modrijaši !!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.07.2020 ob 8:55 beltinčan gost

      ka pa vbeltincih so vsi na dopusti ali jim pa vročina škodi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2020 ob 12:24 gost

      Ga Tinkara Kovac ga je prisla malo v Prekmurje deha

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.