https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Med vozniki avtobusov in tovornjakov kar 740 kršitev

12.08.2020 ob 13:00  

Slovenski policisti so med akcijo za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki je potekala od 20. do 26. julija 2020, ugotovili kar 740 kršitev.


V enotedenski preventivni akciji, ki je potekala po vsej Sloveniji, so policisti kontrolirali 161 voznikov avtobusov in 3.280 voznikov tovornih vozil. Pri tem so ugotovili 13 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih avtobusov in 727 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih tovornih vozil.

"Najpogostejše kršitve so bile povezane z neuporabo varnostnih pasov, prekoračitvijo hitrosti in preobremenjenostjo vozila," navajajo pri policiji.

Policisti znova opozarjajo, da tovorni promet in avtobusi predstavljajo visok odstotek cestnega prometa, zaradi velikosti tovrstnih vozil, njihove teže in daljše zavorne poti pa v primeru kršitev tudi resno nevarnost za vse prometne udeležence. "Zato vse voznike tovornih vozil in avtobusov pozivamo k doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov ter defenzivni vožnji, ki naj bo vselej prilagojena tudi razmeram na cesti in spočitosti voznika."

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2020 ob 15:37 G. O. S. T. gost

      Poklicni šufejri su največji kršitelji prometnih predpisov. Kajti onimislijo da so ceste njihove. Po lokalnih cestah vozijo težki tovornjakarji okoli 100 ali pa še več. In nikomur nič največji problem pa je alkohol kajti pri gostilni lepo parkirani tovornjaki, gospod šofer pa pri pivu. Potem pa hitro nazaj na cesto da kaj ne zamudim.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.