https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Marija iz Rogašovcev praznovala veličastnih 100 let

Sveti Jurij, 05.08.2011 ob 11:47  

V Svetem Juriju na Goričkem je v četrtek temne oblake pregnalo veselje ob praznovanju 100. rojstnega dne stanovalke Marije Donoša.

Marija se je rodila 04.08.1911 v Rogašovcih, dolga leta je "služila" pri nunah v Avstriji, nato pa se je preselila k sinu v Tržič. Zaradi sinove bolezni se je leta 2008 preselila nazaj v svoj domači kraj, v Dom starejših Rakičan – enoto Elizabeta v Svetem Juriju. 

Pri 100 letih brez zdravil

Marija je posebna še zaradi ene stvari – in sicer pri svojih 100 letih je brez zdravil, kar je prava redkost. Ker je vrsto let živela v Tržiču, ima tam tudi sorodnike, ki so bili z njo  za njen visok jubilej. Prav posebna čustva so jo objela, ko je v naročje vzela svojega stoletje mlajšega prapravnuka Tai-a. S svojim obiskom sta jo počastila tržiški župan mag. Borut Sajovic in župan občine Rogašovci Edvard Mihalič, vse prisotne pa je v imenu zaposlenih nagovorila namestnica direktorice za zdravstveno nego in oskrbo, Daniela Mörec.

Po končanih nagovorih je sledila pesem za rojstni dan ter pihanje svečke in rezanje torte. Na njen jubilej so nazdravili tudi s šampanjcem. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.